Людям на деокупованій Луганщині 17 країн світу допоможуть перезимувати – Гайдай

Людям на деокупованій Луганщині 17 країн світу допоможуть перезимувати – Гайдай

Відео
Укрінформ
Людям на деокупованій Луганщині та переселенцям 17 країн світу допоможуть перезимувати – нададуть теплі речами та обігрівачі на території з розбитою ворогом інфраструктурою.

Як передає Укрінформ, про це у Телемарафоні «Єдині новини» заявив керівник Луганської військової обласної адміністрації Сергій Гайдай, повідомляє у Телеграмі Луганська ОДА.

«На сьогоднішній день я у максимально короткі терміни, але провів зустрічі з 17-ма послами різних країн, ми домовлялись про допомогу. Це абсолютно різні країни – це і США, і країни Балтики, і Хорватія, і Польща, і Нідерланди… От 17 країн, плюс посол Європейського Союзу в Україні, вони всі надають нам підтримку і не тільки на словах, а й ділами. Вони готові прийняти з нами участь у певних проєктах для забезпечення допомоги людям, які її потребують», - сказав очільник регіону.

Він пояснив, що з послами говорили про теплі речі, ліки, буржуйки, чи обігрівачі та про багато інших речей, «які ми можемо надати вже цієї зими людям, які вимушено евакуювались, або залишаться на деокупованих територіях з розбитою інфраструктурою».

Раніше Гайдай повідомляв, що на Луганщині організовується робота деокупаційних штабів, які готові надавати всі необхідні послуги одразу після звільнення захоплених територій.

Читайте також: Гайдай анонсував добрі новини з фронту на Луганщині

Як повідомлялося, розбиті після обстрілів міста Луганщини опалювальний сезон не переживуть, навіть вцілілі будинки доведеться після зими розібрати. За прогнозами голови Луганської ОВА Сергія Гайдая, більшість містян намагатимуться виїхати в сільську місцевість і зимувати в залишених будинках, бо вижити в містах буде майже нереально.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-