У Марселі стартувала масштабна гуманітарна операція «Човен для України»

У Марселі стартувала масштабна гуманітарна операція «Човен для України»

Укрінформ
У Марселі відбувся запуск масштабної гуманітарної операції «Човен для України».

Про це, як передає Укрінформ, повідомила у Твітері міністр закордонних справ Франції Катрін Колонна, виклавши фото великого вантажного корабля, який транспортуватиме гуманітарну допомогу для України.

“Після Києва я пишаюся бути в Марселі, щоб запустити “Човен для України”, найбільшу гуманітарну операцію Франції з початку російської агресії: 1000 тонн допомоги фінансується Центром кризових ситуацій та підтримки (CDCS) Міністерства Європи та закордонних справ Франції за підтримки територій і приватного сектору, а також ключової підтримки Фонду CMA CGM”, - написала Колонна.

Читайте також: МОЗ отримало 18 «швидких» від волонтерських організацій Ukraine Friends та Rotary International

Як повідомляв Укрінформ, глава МЗС Франції Катрін Колонна у вівторок, 27 вересня, відвідала з візитом Київ.

28 вересня у Марселі стартує операція “Човен для України”, в рамках якої до України буде відправлено понад 1000 тонн гуманітарних вантажів, що охоплюють такі сектори: цивільна безпека, медична допомога, продовольча допомога, аварійно-реабілітаційне обладнання.

Також Франція передасть 200 метрів аварійних мостів: три збірні мости типу bailey і три модульні металеві мости, включаючи один, що транспортуватиметься автомобільним транспортом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-