У Львові єврокомісарка Юрова провела студентам лекцію та відвідала поранених

У Львові єврокомісарка Юрова провела студентам лекцію та відвідала поранених

Фото
Укрінформ
У Львові віцепрезидентка Європейської комісії Вєра Юрова відвідала поранених у реабілітаційному центрі «Незламні» та провела лекцію про майбутнє України в ЄС для студентів Українського католицького університету (УКУ).

Про це Юрова повідомила під час прессбрифінгу в Медіацентрі «Україна» у Львові, передає кореспондент Укрінформу.

«Я приїхала сюди, щоб отримати автентичне відчуття і нове натхнення для моєї роботи. Я працюю з цінностями, питаннями демократії, верховенством права та підтримкою медіа. Я говорила із студентами та ректором Українського католицького університету. Це був для мене дуже сильний і зворушливий момент. Я побачила ці молоді обличчя, цих людей, яким належить відбудовувати Україну після війни. Віримо, що війна закінчиться скоро. І ніхто не сумнівається в її результаті – українці переможуть. І я побачила цих людей, які готові робити цю роботу», - сказала Юрова.

Як повідомили в УКУ, це перший візит віцепрезидентки Європейської комісії Юрової до Львова. Вона прочитала лекцію для студентів про майбутнє України в ЄС, в якій наголосила, що не може бути жодних перемовин з путіним, росією. Але історія каже, що, можливо, будуть і ті, хто вважатиме інакше.

У Львові єврокомісарка Юрова провела студентам лекцію та відвідала поранених / Фото: УКУ

«Україна потребує впровадження багатьох змін. Вам потрібні люди. І це робота для УКУ. Академічні інституції повинні готувати саме тих професіоналів, яких потребуватиме Україна для відновлення», - процитували в УКУ єврокомісара.

Також Юрова відвідала у Львові центр реабілітації «Незламні» та поспілкувалася з українцями, які постраждали внаслідок війни.

«Я побачила незламність людей, які працюють з тими і заради тих, хто постраждав і був поранений. Я говорила із низкою пацієнтів, а також із двома дітьми, які постраждали. Один з них втратив свою маму. І я думаю, що всім варто побачити цю величезну людську трагедію. В такі миті розумієш, що путінська росія не цінує людські життя. Взагалі. Їй потрібні уроки гуманізму і, на жаль, їх годі донести без зброї. Тому я запевняю, що Європейський Союз на загал і країни-члени ЄС готові продовжувати підтримку України і вашої героїчної боротьби», - акцентувала єврокомісар.

Читайте також: Єврокомісія дає €5 мільйонів на підтримку української культури

Як повідомляв Укрінформ, міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко обговорив з віцепрезиденткою Європейської комісії з питань цінностей та прозорості Вєрою Юровою запровадження нових санкцій проти російських телеканалів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-