Волонтери відправили з Латвії два благодійні конвої з автомобілями для ЗСУ

Волонтери відправили з Латвії два благодійні конвої з автомобілями для ЗСУ

Фото
Укрінформ
За останній тиждень в Україну з Риги були відправлені два чергових конвої з автомобілями для української армії.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«В середу ми відправили наш черговий, 50-й гуманітарний конвой в Україну. Цього разу він складався з трьох машин - позашляховиків та мікроавтобуса, придбаних для української армії та пофарбованих в колір хакі. Хочу подякувати українського тележурналіста Дмитра Комарова та бізнесмена Сергія Ємцова за фінансову допомогу для формування цієї партії допомоги», - сказав керівник Товариства Українсько-Латвійської дружби "Віче" Валерій Оленійчук.

Він також зазначив, що цим же рейсом українським військовим були відправлені патріотичні малюнки від дітей Ризької середньої української школи. «Мій брат Віталій Оленійчук, керівник волонтерської організації «Перемога-17», повідомив, що наш конвой вже перетнув кордон України та прямує до Харкова, звідки машини будуть відправлені на фронт. «Перемога-17» займається оформленням та супроводом конвою», - сказав активіст.

Читайте також: Майже мільйон євро, які Латвія зібрала для України, пустять на дрони та автомобілі для ЗСУ

Також свій черговий автоконвой в Україну відправила наприкінці минулого тижня латвійська волонтерська організація Agendum. «Приємно, що цього разу серед 11 машин Agendum’у був і наш мікроавтобус Ford, придбаний на кошти, які збиралися з весни в різних приходах всієї Латвії. Це було дуже зворушливо – справжній всенародний збір», - розповіла волонтерка латвійського відділення католицької благодійної організації Caritas Габріела Кабіцина-Каб’єр.

Як повідомлялося, в Україні триває повномасштабна російська агресія, розпочата 24 лютого.

Фото: Конфедерація Українців Латвії "ВІЧЕ"; "Caritas.Latvija"

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-