U-LEAD допомогла залучити мільйон гривень грантів для потреб дітей на Чернігівщині

U-LEAD допомогла залучити мільйон гривень грантів для потреб дітей на Чернігівщині

Укрінформ
Громадська організація “Лампа” зі Сновської громади на Чернігівщині за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» залучила 1 мільйон гривень грантових коштів на гуманітарні потреби дітей прикордонних сіл громади та внутрішньо переміщених осіб.

Про це Укрінформу повідомили в U-LEAD.

Зазначають, що мільйон гривень на реалізацію двох проєктів залучила громадська організація “Лампа” зі Сновської громади за підтримки U-LEAD. На реалізацію проєкту підтримки гуманітарних потреб дітей прикордонних сіл громади та внутрішньо переміщених осіб Данська рада біженців виділила 17 тисяч євро. А на проєкт розвитку молодіжного руху громади “YuothUp” та ЮНІСЕФ направлять 478 тисяч гривень.

“Коли нашу громаду звільнили від російських військ, ми почали писати проєктні заявки, щоб залучити гранти на відновлення. І не лише інфраструктури, а й громадської активності. За ці місяці ми написали 7 проєктних заявок, із яких 3 отримали фінансування. Це неймовірно. Ми дуже вдячні U-LEAD за їхню допомогу та підтримку в написанні двох проєктів. Навчання та практична допомога дали свої результати”, - сказала заступниця начальника відділу економічного розвитку та інвестицій Сновської міської ради Ірина Мудурс.

Проєкт підтримки дітей та ВПО передбачає закупівлю 500 наборів продуктів для сімей із прикордонних сіл громади, а також 300 наборів для учнів. Триватиме проєкт 3 місяці, але громадська організація ще отримає від грантодавця річний експертний супровід для зростання спроможності команди.

Другий проєкт спрямований на розвиток молодіжного середовища та громадської активності мешканців. Так, у місцевому молодіжному просторі “Сам” створять фотостудію, 3 місяці триватимуть навчання для молоді громади з питань психологічної витривалості, суспільної згуртованості та патріотичного виховання. За кошти гранту куплять фотоапарат, додаткове обладнання та проведуть навчальні тренінги.

Читайте також: На Рівненщині у 44% навчальних закладів облаштовані укриття - U-LEAD

“Після звільнення області ми обрали кілька громад і почали працювати із фахівцями над розробкою проєктів. І ми побачили, наскільки ефективними є такі практичні заняття, коли ми описуємо ідею громади в проєкт та шукаємо ресурси для її реалізації”, - наголосила керівниця Регіонального офісу U-LEAD Ірина Кудрик.

Так U-LEAD допомогла з проєктами Сосницькій, Сновській, Городнянській та Прилуцькій громадам. Всього підготували чотири проєкти, із них два від Сновської громади, й обидва отримали фінансування.

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає на потреби громадян та розширює можливості громад.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-