«Пробіг до 100 тисяч бронежилетів» уже зібрав понад тисячу учасників з України та світу

«Пробіг до 100 тисяч бронежилетів» уже зібрав понад тисячу учасників з України та світу

Фото
Укрінформ
Учасники із 29 країн світу доєдналися до благодійного онлайн-заходу «Пробіг до 100 тисяч бронежилетів», ініційованого Львівським оборонним кластером спільно з громадським організаціями Run Ukraine та Probig.

Про це йдеться в релізі організаторів пробігу, переданому Укрінформу.

Мета «Пробігу до 100 тисяч бронежилетів», який триває вже майже три тижні, - зібрати кошти на виготовлення бронежилетів для українських захисників та захисниць. За цей час до події доєдналося понад 1000 учасників з усіх куточків України та світу.

«Дуже радію, коли бачу, що долучаються не лише професійні бігуни і спортсмени, а й українці звідусіль та іноземці, які теж хочуть зробити свій внесок у захист наших захисників. У нас вже є учасники з Польщі, Франції, Сполучених Штатів Америки та навіть Китаю і Австралії. Люди об’єднуються, щоб допомогти нашим захисникам, допомогти Україні перемогти. Це надихає», — ділиться амбасадорка пробігу та багаторазова чемпіонка України з легкої атлетики Орися Дем’янюк.

Читайте також: На US Open зібрали $2 мільйони допомоги Україні

Організаторам вже вдалося зібрати понад мільйон гривень. За ці кошти Львівський оборонний кластер зможе виготовити ще понад 200 бронежилетів. Загалом же ЛОК, що є найбільшим вітчизняним виробником цього спорядження, вже виготовив та безкоштовно передав українським бійцям 80 тисяч бронежилетів. І планує найближчим часом довести цю цифру до ста тисяч. Тож «Пробіг до 100 тисяч бронежилетів» продовжуватиметься до 19 вересня.

Акція відбувається в онлайн-форматі, тобто учасники реєструються на сайті та самостійно обирають локацію, час та комфортну для себе дистанцію: 10 км, 21 км або ж вільну.

Читайте також: У Житомирі під час благодійного забігу на підтримку українських дітей зібрали понад ₴90 тисяч

Мінімальна вартість реєстрації — 890 гривень, та кожен учасник може оплатити більше - адже щобільше коштів буде зібрано, то більше захисників отримають якісні бронежилети, зазначили організатори.

На згадку про Пробіг кожен учасник отримає унікальну пам’ятну медаль із залишків бронесталі, з якої виготовляють бронежилети для українських захисників. «Медаль фінішера «Пробігу до 100 тисяч» — це нагадування, що ти пробіг, аби захистити тих, хто захищає нас», – підкреслив голова правління Львівського оборонного кластера Максим Плєхов.

Зареєструватися на «Пробіг до 100 тисяч бронежилетів» можна на сайті: https://do100.com.ua/

Фото надане організаторами пробігу

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-