У Запоріжжі провели благодійний аукціон на підтримку захисників Азовсталі

У Запоріжжі провели благодійний аукціон на підтримку захисників Азовсталі

Фото
Укрінформ
У Запоріжжі Асоціація захисників родин «Азовсталі» провела благодійний мистецький захід - виставку-продаж мистецьких робіт - на підтримку героїв.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Наша мета - підтримати інформаційний шум довкола героїв Азовсталі і самої війни. Якщо ми зтишимо свої голоси, то і про війну забудуть наші закордонні партнери, і українці трішки розслабляться. Цей захід не розважальний. Наша мета - зібрати кошти на реабілітацію військовополонених, адже багато з них без кінцівок і потребують лікування та реабілітації", - сказала організаторка заходу Ярина Геращенко.

До виставки-продажу готувались близько місяця. Роботи надсилали майстри та майстрині з усієї України та закордону. Загалом було представлено близько 500 робіт.

Читайте також: Червоний Хрест під час евакуації з «Азовсталі» зібрав дані близько 1800 захисників

"Ми отримали 250 заявок від митців, але ж автори надсилали не по одній роботі. Ми, навіть, не думали, що буде такий захід", - додала одна з організаторок Наталія Соловйова.

100% прибутку від проданих робіт на аукціоні та під час виставки будуть передані у фонди Асоціації захисників родин "Азовсталі" та Патронатної служби "Янголи Азову".

Благодійний мистецький захід супроводжувався виступами запорізьких гуртів "Banderstadt", "Хорта" та Sabina Safarli. Спеціальний гість та хедлайнер благочинної події – заслужений артист України, запоріжець Арсен Мірзоян.

У Запоріжжі провели благодійний аукціон на підтримку захисників Азовсталі / Фото: Дмитро Смольєнко. Укрінфформ

Співак зазначив, що вже проводив подібні заходи в інших містах України.

"Запоріжжя моє рідне місто, і тому я за нього переживаю. Такими заходами ми маємо нагадувати, що хлопці в полоні. Це дуже серйозне питання, а інформації дуже мало. Всі мають називати речі своїми іменами, а не вигадувати якісь міфи", - сказав Мірзоян.

Артпроєкт реалізований спільними зусиллями активістів Асоціації захисників родин "Азовсталі" міста Запоріжжя, волонтерськими організаціями та добровольцями, які боронять державу на запорізькому напрямку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-