На лікування за кордон евакуювали ще 38 українців

На лікування за кордон евакуювали ще 38 українців

Укрінформ
Міністерство охорони здоров'я та Єврокомісія евакуювали на лікування до Франції, Фінляндії, Данії, Нідерландів та Німеччини 38 постраждалих українців.

Про це МОЗ повідомляє у Фейсбуці, передає Укрінформ.

“В евакуаційних групах були особи з мінно-вибуховими травмами та з онкологічними захворюваннями з Івано-Франківська, Одеси та тих прифронтових територій, де наразі тривають активні бойові дії. Всі ці пацієнти направлені за кордон для спеціалізованого лікування та подальшої реабілітації”, - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Укрзалізниця пропонує евакуаційні рейси для мешканців Криму

У МОЗ зазначають, що міжнародні партнери у взаємодії зі службою екстреної медичної допомоги транспортують пацієнтів від лікарні у прифронтовій зоні через львівський медичний хаб до аеродрому в Польщі. Потім українських пацієнтів спеціальний авіатранспорт або ж повітряні госпіталі доправляють у країни Європи для спеціалізованого лікування.

Завдяки співпраці МОЗ з міжнародними партнерами на лікування до клінік Європи від перших днів повномасштабної війни евакуйовано 1600 постраждалих українців.

Читайте також: Евакуаційну колону під Василівкою росіяни обстрілювали з мінометів

У МОЗ нагадали, що тяжкохворі українці або ж ті, хто дістав травми внаслідок війни, можуть самостійно подати попередню заявку на участь у Програмі медичної евакуації, для цього слід заповнити відповідну заявку.

Читайте також: У рамках Саміту перших леді вже домовились про лікування військових та переселенців - Зеленська

Як повідомляв Укрінформ, 1 вересня у польському місті Жешуві відкрили спеціальний медичний хаб для українських пацієнтів, яких евакуюють на лікування до європейських клінік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-