ВООЗ доставила в Україну ще 11 авто «швидкої»

ВООЗ доставила в Україну ще 11 авто «швидкої»

Фото
Укрінформ
Всесвітня організація охорони здоров'я передала Україні 11 автомобілів екстреної медичної допомоги; у передачі автівок, що відбулася на Львівщині, взяв участь міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

Про це повідомляє МОЗ, передає Укрінформ.

Міністр висловив вдячність ВООЗ за постійну підтримку і наголосив, що допомога від міжнародних партнерів є потужною підтримкою для всієї медичної системи нашої країни в умовах війни.

«На жаль, ворог прицільно нищить і “швидкі”: 87 авто вже ніколи не виїдуть на маршрут, понад 360 викрадено окупантами або виведено з ладу», - підкреслив Ляшко.

У свою чергу, представник ВООЗ в Україні Ярно Хабіхт зазначив, що ці машини швидкої допомоги рятуватимуть життя.

"Завдяки цим машинам пацієнти, які потребують медичного транспортування, будуть забезпечені першою допомогою. Станом на сьогодні ВООЗ підтвердила понад 500 атак на медичні заклади в Україні, і багато з цих нападів призвели до скорочення кількості медичного транспорту в системі охорони здоров’я України», - сказав він.

Загалом від 24 лютого 2022 року ВООЗ та її партнери передали Міністерству охорони здоров’я України понад 30 автомобілів швидкої допомоги, і ця допомога не припинятиметься. Хабіхт запевнив у подальшій постійній підтримці українського МОЗ для розширення можливостей медиків та відновлення системи охорони здоров’я в умовах війни.

Автомобілі швидкої медичної допомоги передадуть Львівському обласному центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, а потім розподілять по всій Україні.

Донації стали можливими завдяки підтримці Центрального фонду реагування на надзвичайні ситуації ООН (UN CERF).

Читайте також: Україна отримає 25 «швидких» від міжнародних організацій - МОЗ

Як повідомлялось, від початку повномасштабної війни ВООЗ доставила в Україну понад 1300 метричних тонн медичних засобів, що рятують життя. Поставки включають генератори електроенергії, машини швидкої допомоги та кисень для медичних установ, прилади для травматологічних та невідкладних операцій і ліки.

Фото: moz.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-