Львівські діти-актори зібрали у США понад мільйон гривень на бойовий літак ЗСУ

Львівські діти-актори зібрали у США понад мільйон гривень на бойовий літак ЗСУ

Фото
Укрінформ
Діти з львівської театральної студії «Школа мистецтв вільних та небайдужих» дали виставу у п’яти містах США та зібрали 1 027 943 грн, що будуть передані на ініціативу «Купи мені бойовий літак».

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради, передає Укрінформ.

«У серпні молодші актори театральної студії Школи мистецтв вільних та небайдужих їздили у тур п’ятьма містами США з виставою «Мама по скайпу». За час туру вдалось зібрати 1 027 943 грн (25 350$). Гроші підуть у фонд «Авіація Галичини» на ініціативу «Купи мені бойовий літак»», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, юні актори (віком 12-14 років) показували у Нью-Йорку, Йонкерсі, Філадельфії, Гартфорді виставу про дітей, які мають батьків і в той же час не мають їх поруч. Про мам і тат, які їдуть в інші країни заробляти на життя і водночас втрачають справжнє життя, яке у них є в Україні.

Режисер вистави та керівник театральної студії Олег Онещак зазначає, що під час туру діти не тільки виступали, а й несли в американський медіапростір українську позицію і правду про війну в Україні, щоб знову нагадати світу, що українці продовжують боротися.

Тур відбувся завдяки зусиллям української діаспори та директору бродвейського театру Irondale Ensemble Project Террі Грейсу.

Ініціатива "Купи мені бойовий літак" покликана зібрати кошти на придбання винищувачів для українських військових.

Читайте також: Українці зібрали кошти на 15 нових пікапів для ЗСУ

Як повідомляв Укрінформ, у Чернівцях на всеукраїнських змаганнях з брейкінгу діти зібрали для ЗСУ понад 13 тисяч гривень.

Фото: Львівська міська рада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-