З 1 жовтня вдвічі підвищать виплати тим, хто прихистив переселенців - Верещук

З 1 жовтня вдвічі підвищать виплати тим, хто прихистив переселенців - Верещук

Укрінформ
З 1 жовтня українці, які прихистили у своїх домівках внутрішньо переміщених осіб, отримуватимуть близько 900 грн на місяць на кожного переселенця.

Про це віцепрем’єр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук сказала в ефірі телемарафону, передає Укрінформ.

«Відбулася завершальна нарада щодо цього. Дійсно, з 1 жовтня тим людям, які будуть надавати прихисток нашим внутрішньо переміщеним особам, за кожну людину буде виплачуватися 900 гривень. Зараз це 450 грн. На опалювальний сезон за кожну людину буде додатково 900 грн», - сказала Верещук.

За її словами, уряд вже вніс зміни до порядку компенсації витрат за тимчасове розміщення ВПО. Зокрема, у програму «Прихисток», яка діє відповідно до цього порядку. Товариство Червоного Хреста України за домовленістю з КМУ планує фінансувати повний обсяг витрат на компенсацію за розміщення ВПО.

Читайте також: Повторні заяви на виплати переселенцям прийматимуть до 1 жовтня

«Ми досягли згоди. 6 вересня буде підписано меморандум. До 1 жовтня усі необхідні постанови будуть прийняті», - запевнила Верещук.

Вона також наголосила, що після 24 лютого ситуація на тимчасово окупованих територіях кардинально змінилася.

«Те, що ви зараз бачите та чуєте деяких, перепрошую, ідіотів, які стали колаборантами і голосно кричать про те, що вони навіки з росією - це ви чуєте лише малесеньку частинку відсотка людей які там, а десятки тисяч людей мовчки намагаються вижити, не беруть паспорти (російські – ред.), не йдуть на жодні референдуми, не йдуть на співпрацю. Працюють, живуть та намагаються витримати. І, повірте, ми чуємо їхнє мовчання. І зробимо все, щоб вони повернулися якомога швидше», - сказала Верещук.

Читайте також: МінТОТ - мешканцям захоплених районів: Паспорт рф є пасткою з багатьма «сюрпризами»

Як повідомляв Укрінформ, з ініціативи уряду в Україні діє соціальна програма «Прихисток». Її мета - забезпечити житлом вимушених переселенців та допомогти тим українцям, які безоплатно їх прихистили.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-