Моравецький: Україна потребує більше зброї та фінансової підтримки

Моравецький: Україна потребує більше зброї та фінансової підтримки

Укрінформ
Українці рішуче протидіють російському агресору, але потребують більше зброї, а фінансової допомоги необхідно більше, ніж гуманітарної.

Про це під час брифінгу для ЗМІ з президентом Франції Еммануелем Макроном заявив в понеділок у Парижі прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький, передає кореспондент Укрінформу.

Як зазначив глава польського уряду, росія, атакувавши Україну, викликала кризу гігантських масштабів, яка лише розпочинається.

“Ймовірно, ця криза лише розпочинається, і вона стосується безпеки, енергетики, політичної та економічної кризи у широкому розумінні цього слова”, - повідомив Моравецький.

Він підкреслив, що гібридна міграційна атака на Польщу і країни Балтії влітку минулого року була прелюдією до війни путіна в Україні. Водночас, газовий шантаж путіна восени минулого року в Європі також був початком енергетичної війни в усій Європі. На переконання Моравецького, краще протидіяти в Європі цим кризовим явищам можна лише тоді, коли європейці залишатимуться об’єднаними.

Польський прем’єр наголосив, що українці та українські солдати борються з російським агресором дуже рішуче, “як леви”, але потребують зброї.

Читайте також: Макрон: Ніхто не може ставити під сумнів суверенітет України

“Вони також потребують фінансової підтримки більше, ніж гуманітарної. Про це часто говорить нам президент Зеленський, прем’єр-міністр, весь уряд та всі українці”,- зазначив Моравецький.

На його думку, зараз, на жаль, ідеться не про кінець війни і навіть не про початок її кінця.

“Можливо, ми маємо справу з кінцем початку цієї кризи, яка розвивається у багатьох площинах. Тому наша відповідь мусить бути терпеливою, виваженою, але рішучою. Аби не з'ясувалося, що українці мають більше сил, терпеливості й витримки під російськими бомбами, які на них падають, ніж ми, європейці, які часом вагаються, чи зменшити опалення на два градуси”, - констатував Моравецький.

Читайте також: Дуда назвав Зеленського політичним колегою і другом

Як повідомлялось, із 24 лютого росія веде повномасштабну війну проти України.

Фото: РАР

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-