В Анкарі до Дня Державного прапора України влаштували велопробіг з прапорами

В Анкарі до Дня Державного прапора України влаштували велопробіг з прапорами

Фото
Укрінформ
В Анкарі День Державного прапора України відзначили велопробігом з прапорами України. Їхали навколо озера Еймір, що неподалік Посольства України в Туреччині, та проспекту України в Анкарі.

Про це повідомляє власкор Укрінформу.

«Сьогодні дуже важливо продемонструвати нашу підтримку Україні. Ми зібралися разом, щоб бути солідарними з Україною, українцями, щоб підтримати захисників України. Таким чином ми боремося спільно, стверджуємо свою українськість далеко за межами Батьківщини... День прапора - це ніби самоідентифікація самих себе як українців», - звернувся до учасників велопробігу Надзвичайний та Повноважний Посол України в Туреччині Василь Боднар.

Читайте також: Туреччина на боці України, тому спокійні щодо переговорів Ердогана з путіним – ОП

Захід був організований Українською спілкою в Анкарі за підтримки Посольства України в Туреччині.

«День Державного прапора України сьогодні, в умовах масштабної збройної агресії росії проти України, набув масштабного значення. Це свято вийшло за кордони України і стало глобальним. Український прапор нині майорить на офіційних установах у різних країнах світу, офіційні будівлі, історичні та культурні об’єкти у різних країнах світу підсвічують жовтим і блакитним кольорами. Це не дань моді чи прагнення яскравості, це потужна підтримка України та українців, єднання усіх країн, які розділяють демократичні цінності, у спільній з Україною боротьбі проти російської агресії», - сказала очільниця української спілки в Анкарі Юлія Білецька.

Читайте також: Резиденцію британського прем’єра прикрасили синьо-жовтою інсталяцією з квітів

У коментарі агенству вона наголосила, що заходи, які проводяться українськими діаспорами в різних країнах світу, дозволяють тримати Україну та її протистояння російській агресії у фокусі уваги.

«Хай наші прапори сьогодні розвиваються на вітру, хай майорять і нагадують нам про безмежне блакитне небо і «лани широкополі», хай наші думки та молитви линуть в Україну, до рідних та близьких, до захисників України з безперечною вірою в нашу перемогу, відбудову та процвітання України», - сказала очільниця Української спілки в Анкарі.

В Анкарі до Дня Державного прапора України влаштували велопробіг з прапорами / Фото: Ольга Будник, Укрінформ

Читайте також: Над мерією Оттави підняли прапор України

Як повідомляв Укрінформ, 23 серпня Україна відзначила День Державного прапора України. Різноманітні заходи пройшли як в Україні, так і за кордоном.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-