Зеленська обговорила з першими леді гумдопомогу та реабілітацію поранених

Зеленська обговорила з першими леді гумдопомогу та реабілітацію поранених

Укрінформ
Дружина Президента України Олена Зеленська обговорила з першими леді низки країн світу забезпечення українців гуманітарною допомогою та питання реабілітації поранених.

Як передає Укрінформ, про це перша леді повідомила в Телеграмі.

«Сьогодні – місяць із дня проведення другого Саміту перших леді та джентльменів. Започатковуючи Саміт, я хотіла, щоб він був не просто заходом раз на рік, а постійною платформою для взаємодії. Щоб разом із першими леді працювати над видимими й осяжними результатами, я розпочинаю серію розмов зі своїми колегами», – зазначила вона.

За словами Зеленської, під час відеоконференцій, які вже відбулися, ішлося про проміжні результати другого Саміту та про подальші плани. Зокрема, про перші 57 нових реанімобілів, які закупило Міністерство охорони здоров'я України в межах коштів, що надійшли з 51 країни світу на платформу United24.

Дружина Президента наголосила, що закуплені автомобілі рятуватимуть українців у гарячих точках, допомагатимуть українським медикам на найважчому, першому етапі, коли потрібно встигнути довезти постраждалого.

«Ми запустили збір коштів перед початком цьогорічного Саміту перших леді та джентльменів. Збір триває, адже реанімобілі потрапляють під обстріли та виходять з ладу. Отже, таких автівок Україні потрібні сотні», – зауважила перша леді.

Зеленська поспілкувалася з дружиною Президента Європейської ради Амелі Дербаудренгієн, першою леді Латвійської Республіки Андрою Левіте, першою леді Белізу Россаною Марією Брісеньо та дружиною Президента Ісландії Елізою Рейд.

Зокрема, перші леді говорили про гуманітарну допомогу Україні, забезпечення постраждалих українців протезами та реабілітацію поранених, їх психологічну підтримку й допомогу тимчасовим переселенцям.

«Для мене важливо поділитися тим, що нам уже вдалося й чого ми ще можемо досягти, об’єднавши зусилля. Адже назва нашого цьогорічного саміту «Україна та світ: майбутнє, яке ми (від)будуємо разом» не втрачає актуальності», – додала дружина Президента України.

Читайте також: Зеленський передасть $100 тисяч премії за медаль Свободи на реабілітаційний центр у Бородянці

Як повідомляв Укрінформ, 23 липня за ініціативи дружини Президента України Олени Зеленської в Києві відбувся Другий міжнародний саміт перших леді та джентльменів. Він став першим великим міжнародним заходом, який пройшов в Україні від початку повномасштабного вторгнення росії.

Перший Київський саміт перших леді та джентльменів був проведений 23 серпня 2021 року. Тоді за результатами заходу ухвалили спільну Декларацію про міжнародну співпрацю та сприяння розв’язанню актуальних гуманітарних проблем і досягненню Цілей сталого розвитку ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-