У межах ініціативи Олени Зеленської вже придбали 57 реанімобілів

У межах ініціативи Олени Зеленської вже придбали 57 реанімобілів

Укрінформ
У межах ініціативи першої леді Олени Зеленської закуплено наступну партію автомобілів швидкої медичної допомоги типу С. Загалом, з урахуванням першої закупки, яка відбулася на початку серпня, кількість придбаних “швидких”становить 57.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я.

“Вартість закупки 57 реанімобілів, яка проводилась ДП “Медичні закупівлі України”, склала 138 631 925 грн. Ці автівки будуть передані у Донецьку, Харківську, Сумську, Миколаївську, Запорізьку, Рівненську, Одеську, Чернігівську області”, - ідеться у повідомленні.

За словами заступниці міністра Марії Карчевич, “найчастіше реанімобілі розподіляються на прифронтові регіони – через постійні артилерійські та ракетні обстріли там, а також через сусідство з областями, частина яких тимчасово окупована, або де йдуть бойові дії”.

Автомобілі обладнані всім необхідним, щоб швидко й безпечно доправити тяжкопоранених до лікарні: кисневими балонами, кардіомоніторами та дефібриляторами, електрокардіографами та апаратами штучної вентиляції легень.

Читайте також: Дитяча лікарня у Кропивницькому отримала реанімобіль від німецької клініки «Шаріте»

У МОЗ нагадали, що напередодні другого Саміту перших леді та джентльменів, який відбувся 23 липня, дружина Президента Олена Зеленська оголосила про збір коштів на “швидкі” для України – через фандрейзингову платформу UNITED24. Станом на сьогодні загальна сума збору складає 5,9 млн. доларів. Збір триває. Долучитися до збору можна за посиланням.

Як повідомляв Укрінформ, 7 серпня у МОЗ поінформували, що у межах ініціативи першої леді Олени Зеленської із фандрейзингу коштів на автомобілі швидкої допомоги вже придбані перші 24 реанімобілі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-