В Україні почав роботу благодійний Фонд Климентія Шептицького – кому допомагатиме

В Україні почав роботу благодійний Фонд Климентія Шептицького – кому допомагатиме

Укрінформ
Фонд імені блаженного священномученика Климентія Шептицького з 17 серпня розпочав приймати заявки на допомогу жінкам, які перебували в російському полоні, та дітям, які втратили батьків під час війни.

Як передає Укрінформ, про це повідомила віцепрем'єрка-міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук у Телеграмі.

“Почав роботу Фонд імені блаженного священномученика Климентія Шептицького. Фонд створений за спільною ініціативою урядів України та Польщі. Місія Фонду в Україні – допомогти жінкам, які перебували в російському полоні, та дітям, які втратили батьків під час війни.”, - повідомила Верещук.

Вона зазначила, що польський уряд виділив Фонду 8 млн злотих (близько 64 млн грн).

“Для сиріт війни передбачено щомісячну грошову допомогу близько 5700 грн. А звільненим з російського полону жінкам Фонд одноразово виплачуватиме близько 80 000 грн”, - повідомила Верещук.

Також Фонд Шептицького фінансуватиме психологічну підтримку звільнених жінок та їх реабілітацію в оздоровчо-відпочинкових таборах.

Читайте також: Українські діти в Австрії прокаталися Дунаєм, а у Франції відвідали Версаль – Зеленська

Зазначається, що відсьогодні в електронній формі приймаються заявки на допомогу від Фонду через сайт.

Як повідомлялося, раніше віцепрем'єрка-міністерка - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук заявила, що наполягатиме на збільшенні у проєкті державного бюджету на 2023 рік видатків на забезпечення потреб внутрішньо переміщених осіб.

Фото: t.me/vereshchuk_iryna 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-