Групу постраждалих від війни українців відправили на лікування у Данію

Групу постраждалих від війни українців відправили на лікування у Данію

Укрінформ
Міністерство охорони здоров'я спільно з Європейською комісією евакуювали 11 українців на спеціалізоване лікування до клінік Данії.

Про це повідомляє пресслужба МОЗ, передає Укрінформ.

У міністерстві зауважили, що доправлення на лікування за кордон постраждалих від військової агресії рф українців здійснюється практично щодня. Евакуюють дорослих і дітей із комбінованими пораненнями, опіками, мінно-вибуховими травмами та іншими тяжкими захворюваннями, лікувати які в Україні наразі складно.

"Нині у складі групи евакуйовані пацієнти з мінно-вибуховими травмами. Серед них є пацієнтка з Авдіївки, яка внаслідок ворожого обстрілу втратила кінцівку. Наразі вона потребує протезування та подальшої реабілітації", - зазначили у МОЗ.

Читайте також: Уже підготували документи на 232 військових для лікування за кордоном – МВС

Повідомляється, що пацієнтів супроводжують родичі або близькі.

За інформацією міністерства, міжнародні партнери у взаємодії зі службою екстреної медичної допомоги МОЗ забезпечують транспортування пацієнтів від лікарні на прифронтовій території через львівський медичний хаб до аеродрому в Польщі. Далі повітряні госпіталі чи спеціальний авіатранспорт транспортують українців у країни Європи для спеціалізованого лікування.

Як повідомлялося, в межах Національної програми психічного здоров’я та психосоціальної підтримки спільно з організацією Save The Children проведено підготовку 69 тренерів з питань першої психологічної допомоги дітям.

Фото: МОЗ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-