«Смілива гривня»: в Україні стартував збір монет на потреби ЗСУ

«Смілива гривня»: в Україні стартував збір монет на потреби ЗСУ

Укрінформ
Національний банк спільно Ощадбанком та ПУМБом реалізовує благодійну акцію «Смілива гривня», в рамках якої українці можуть передати монети на потреби ЗСУ.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба НБУ.

Зазначається що протягом наступних трьох місяців по всій Україні триватиме збір монет номіналами 10, 50 копійок та 1, 2, 5 і 10 гривень. Всі зібрані кошти будуть перераховані на потреби Збройних Сил України.

«Значна кількість розмінних монет не використовуються громадянами для готівкових розрахунків та лежать у скарбничках чи кишенях. Водночас ці кошти можуть допомогти українським захисникам боронити країну від російського загарбника», - наголосили в НБУ.

Пункти мобілізації монет на підтримку ЗСУ відкриті у відділеннях Ощадбанку та ПУМБу у регіонах країни, де можлива безпечна робота банків. Адреси відділень, у яких можна здати зібрані монети, а також детальні умови участі в акції зазначені на сайті «Смілива гривня».

Читайте також: Готівки в обігу стало менше - Нацбанк

Як повідомлялось, Національний банк відкрив спеціальний рахунок для збору коштів на підтримку ЗСУ. Таке рішення ухвалене у зв’язку із введенням воєнного стану в Україні, зумовленого збройною агресією рф.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-