У Брюсселі відкрили мініатюру монумента Незалежності України

У Брюсселі відкрили мініатюру монумента Незалежності України

Фото
Укрінформ
У брюссельському парку Міні Європа у вівторок відбулась офіційна церемонія відкриття мініатюри Монумента Незалежності України, який знаходиться в самому серці Києва.

Про це повідомило Міністерство закордонних справ України у Фейсбуці, передає Укрінформ.

МЗС зазначає, що реалізувати це вдалося завдяки ініціативі посольства України в Королівстві Бельгія та у співпраці із керівництвом парку. Українська інсталяція була презентована коротким відео під час онлайн трансляції другого Саміту перших леді та джентльменів, який відбувся 23 липня 2022 року з ініціативи Олени Зеленської.

«Це вперше в історії у парку розмістили інсталяцію держави, яка не є членом ЄС. Такий крок є знаком солідарності з Україною та підтримки нашої держави під час боротьби проти росії», - наголошує міністерство.

У зовнішньополітичному відомстві України впевнені, що цей символічний крок у вигляді української мініатюри серед держав-членів ЄС обов’язково матиме своє практичне втілення у вигляді офіційного набуття Україною членства в ЄС.

Читайте також: У Римі відбулася виставка творів сучасного українського мистецтва

Як повідомляв Укрінформ, з ініціативи дружини Президента Олени Зеленської відбувся Другий міжнародний саміт перших леді та джентльменів. На заході обговорили повоєнне майбутнє України та світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-