Папа Франциск: Маю велике бажання поїхати до Києва

Папа Франциск: Маю велике бажання поїхати до Києва

Укрінформ
Папа Римський Франциск заявив, що дуже хоче відвідати Україну для того, щоби покласти край війні, яку він неодноразово засуджував у своїх промовах.

Про це він сказав у літаку під час подорожі з Рима до Канади, повідомляє Укрінформ із посиланням на Reuters.

«Я маю велике бажання поїхати до Києва», - зауважив Франциск у відповідь на запитання про його заявлені раніше плани поїхати в Україну.

В одному з інтерв’ю на початку липня понтифік висловив сподівання, що зможе поїхати до москви й Києва незабаром після своєї поїздки до Канади.

При цьому підкреслюється, що жоден Папа ніколи не відвідував москву, і Франциск неодноразово засуджував вторгнення російських сил в Україну. Минулого місяця він прямо звинуватив рф у веденні «жорстокої та безглуздої агресивної війни».

Читайте також: Папа Франциск: Я близький з народом України, який щодня під ракетним дощем

Після інтерв'ю Франциска кремль заявив, що не мав предметних контактів з Ватиканом щодо потенційного візиту, тоді як Україна підтвердила запрошення понтифіка.

Як повідомлялося, у неділю Папа Римський Франциск вилетів до Канади, де першим пунктом його візиту повинно стати місто Едмонтон, столиця провінції Альберта. Він має намір попросити вибачення за роль Римо-Католицької церкви в школах-інтернатах, де багато дітей корінного населення зазнали насильства.

Читайте також: Папа Римський закликав не припиняти молитися за мир в Україні

Загалом тижневий візит Папи до Канади включатиме щонайменше п’ять зустрічей з місцевими жителями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-