Дуда: росія повинна програти у війні з Україною

Дуда: росія повинна програти у війні з Україною

Укрінформ
Захід продовжуватиме надавати Україні різноманітну допомогу, зокрема, і військову. росія повинна програти у цій війні у всіх вимірах.

Про це в межах Другого міжнародного саміту перших леді та джентльменів у Києві під час спільного включення із Кракова разом дружиною Агатою Корнхаузер-Дудою й українською тенісисткою Еліною Світоліною заявив президент Польщі Анджей Дуда, передає кореспондент Укрінформу.

“Куди б я не поїхав, я завжди підтримую Україну, підтримую кандидатство України в ЄС, ми також надаємо Україні підтримку по лінії НАТО”,- заявив Дуда.

Читайте також: ЗСУ зробили всіх нас трошки українцями - Діана Науседене

За його словами, він разом з багатьма іншими президентами і прем’єр-міністрами організовує військову допомогу Україні, зокрема, передачу сучасного озброєння, артилерійських снарядів, бронежилетів.

“Навіть якщо росіяни переважають числом, ми все одно продовжуватимемо надавати українцям допомогу. Це найголовніше наше завдання”,- підкреслив президент РП.

Він висловив сподівання, що Україна "дуже скоро звільнить свою територію від російського агресора і перетвориться на найчарівнішу сучасну державу у світі".

Читайте також: Дружина Ердогана закликала об'єднатись задля допомоги жертвам війни в Україні

“Головне, щоб росіяни програли у військовій та інших сферах, а Україна стала частиною вільного, розвинутого світу”, - зазначив Дуда.

У свою чергу дружина президента РП Агата Корнзаузер-Дуда підкреслила, що у Польщі проводиться велика кількість різних заходів та проєктів для підтримки українців, які потерпають від російської агресії.

Тим часом, Світоліна подякувала усім полякам за допомогу українцям.

“Як і наші військові, ми б’ємося по всіх фронтах, ми хочемо працювати і підтримувати наш український народ. Для того, щоб українське сонце сходило, нам потрібно перемогти темноту”, - наголосила Світоліна із Кракова.

Читайте також: Підтримка України з боку США є і буде комплексною – Джилл Байден

Як повідомляв Укрінформ, за ініціативи дружини Президента України Олени Зеленської 23 липня в Києві проходить Другий саміт перших леді та джентльменів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-