У Варшаві показали російську матрьошку, начинену ракетами

У Варшаві показали російську матрьошку, начинену ракетами

Фото, відео
Укрінформ
У Варшаві під посольством росії в неділю відбулася одна з наймасштабніших демонстрацій від початку повномасштабного вторгнення рф в Україну 24 лютого, в якій взяли участь близько п’яти тисяч людей.

В її рамках відбувся перформанс із великою матрьошкою, начиненою російськими ракетами, а також десятками “кривавих” літачків, що символізують російський терор проти України, передає кореспондент Укрінформу.

На початку акції усі присутні заспівали гімн України. Учасники акції, багато з яких прийшли з українськими прапорами, тримали плакати з написами “Росія – терористична країна”, “Ні - війні”, “Росія зараз нас вбиває”, “Для України кожний день – 11 вересня”, “Росія – країна вбивць” тощо.

Під час акції активістка варшавського Євромайдану Вікторія Погребняк підкреслила, що росію за злочини в Україні давно треба визнати терористичною країною.

Читайте також: «Війна не закінчилася»: активісти провели акцію в центрі Нью-Йорка

“Скільки ще невинних людей має вбити Росія, щоб світ нарешті міг назвати речі своїми іменами? Чому Захід не посилює санкції проти Росії після нападів на мирних жителів в Одесі, Кременчуку, Миколаєві, Вінниці? Ви повинні визнати цю країну найбільшою терористичною організацією в світі та ізолювати її від решти світу! Інакше вони всіх нас повбивають”, - підкреслила Погребняк.

У Варшаві відбулася акція з вимогою визнання росії терористичною країною / Фото: Юрій Банахевич. Укрінформ

Під час акції український художник Володимир Мелимука провів символічний перформанс під назвою “Держава-матрьошка”. У його межах було представлено двометрову матрьошку, яка є одним із символів росії. В середині замість своєї копії вона була наповнена паперовими макетами ракет із написами “На Одесу”, “На Миколаїв”, “На Кременчук” тощо.

Митець підкреслив, що росія зараз є “державою – терористичною матрьошкою”, відтак зараз її справжнє обличчя виглядає саме так.

“Ми хочемо, щоб міжнародна спільнота нарешті побачила її справжнє обличчя та зрозуміла її справжні наміри. Ми вимагаємо від усіх країн цивілізованого світу визнати Росію терористичною державою!” - наголосив український активіст.

Читайте також: У Польщі зібрали понад половину суми на Bayraktar для України

Представниця “Азову” Ольга Касьян під час свого виступу підкреслила, що за всі свої злочини росія має відповісти у міжнародних судах. Вона підкреслила, що Україна переможе в цій війні, а росія розпадеться на частини.

Колишній мер Варшави Марцін Свєнціцький зазначив, що допомога Україні з боку Заходу для перемоги над російським агресором все ще є недостатньою. Він закликав західних союзників надати масштабну допомогу Україні, на кшталт тієї, яка надавалася під час Другої світової війни за програмою ленд-ліз.

Читайте також: Rammstein на концерті у Варшаві розгорнув український прапор

Біля огорожі посольства рф активісти розклали закривавлені паперові літачки. На деяких з них був напис MH-17, що символізує збитий росіянами рівно вісім років тому на тимчасово окупованій частині Донецької області літак Малайзійських авіаліній з майже 300 особами на борту.

Схожі, як у Варшаві, маніфестації під гаслом #Russiaisaterroriststate проведено в 53 містах по всьому світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-