Понад 50 поранених українських силовиків проходять лікування у Литві

Понад 50 поранених українських силовиків проходять лікування у Литві

Укрінформ
У медичних закладах Литви проходить лікування 51 поранений із України, прибуття ще одного очікується найближчим часом.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Delfi з посиланням на Міністерство охорони здоров'я Литви.

За його даними, це військові та працівники правоохоронних органів, які були на полі бою. Вони розподілені за вісьмома медичними установами Литви.

Першого пораненого з України було привезено до Литви ще на початку липня, решта прибула за останні дві доби. Зазначається, що характер поранень різний – наприклад, ушкодження мозку, кульові поранення, ушкодження хребта та різні травми від вибухів.

Пораненим надаватимуться послуги зі стаціонарної медичної реабілітації другого та третього рівня, призначені для пацієнтів з компенсованими порушеннями біопсихосоціальних функцій. Тривалість реабілітації – 24 дні.

Прийом поранених з України організує та координує міжвідомча група Міністерства охорони здоров'я Литви спільно із Центром екстремальних для здоров'я ситуацій. Транспортуванням поранених займається Міністерство транспорту.

«Вже кілька разів ми надсилали до гарячих військових зон необхідні медичні засоби та медикаменти, а наші медики попри небезпеку без сумнівів поїхали на допомогу колегам. У Литві безкоштовне медичне обслуговування отримують усі ті, хто біжить від жахів війни, а тепер і військові проходять медичну реабілітацію», - сказав міністр охорони здоров'я Арунас Дулькіс.

Він додав, що Литва буде разом з Україною до перемоги та допоможе всім, чим необхідно.

Читайте також: Загарбники скоїли в Україні понад 23,3 тисячі воєнних злочинів

Реабілітацію частини військових у реабілітаційних та санаторних установах Литви ініціювало Міністерство внутрішніх справ Литви. «Під час візиту в Києві ми на власні очі побачили воєнні злочини Росії в Україні, з перших вуст почули, яка допомога потрібна насамперед. Ми домовилися, що приймемо поранених українських військових та правоохоронців на реабілітацію - сьогодні ми вже починаємо виконувати свою обіцянку», - заявила глава МВС Агне Білотайте.

Вона також додала, що Литва продовжить підтримувати Україну «усіма можливими способами» - допоможе у розслідуванні воєнних злочинів Росії, у розмінуванні території країни і прийматиме біженців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-