Швеція перерахувала ЗСУ 577,7 мільйона крон

Швеція перерахувала ЗСУ 577,7 мільйона крон

Укрінформ
Уряд Швеції минулого тижня переказав 1,7 мільярда гривень (kr577,7 мільйона) на спецрахунок Національного банку України для потреб ЗСУ.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба НБУ.

Зазначається, що у березні НБУ отримав від шведського уряду kr500 мільйона (понад 1,5 млрд гривень в еквіваленті). Це була одна з перших значних сум, що надійшла на підтримку Збройних Сил України у шведських кронах одним платежем від початку повномасштабного російського вторгнення.

Загалом станом на 12 липня на спеціальний рахунок із дня відкриття перераховано 19,7 млрд грн в еквіваленті. Зокрема, 7,1 млрд грн в еквіваленті надійшли з-за кордону в іноземній валюті (долари США, євро, фунти, канадські долари, китайські женьміньбі, японські єни, швейцарські франки, польські злоті, австралійські долари).

Кошти надходили як від громадян та підприємств України, так і від міжнародної спільноти (зокрема зі США, Великої Британії, Німеччини, Швеції, Фінляндії, Польщі, Швейцарії, Норвегії, Австралії, Франції, Канади, Болгарії, Гонконгу та багатьох інших країн).

Читайте також: Фінляндія арештувала 800 російських вантажних вагонів в рамках санкцій ЄС

Як повідомлялося, 24 лютого, із початку широкомасштабного вторгнення в Україну, Національний банк відкрив спеціальний рахунок для збору коштів на підтримку Збройних сил. Рахунок – мультивалютний, відкритий як для переказу коштів від міжнародних партнерів та донорів - в іноземній валюті (долари США, євро, британські фунти), так і від українського бізнесу та громадян – у національній валюті.

Також Національний банк відкрив Мінсоцполітики мультивалютний рахунок для допомоги українцям, які постраждали від воєнних дій. Міністерство соціальної політики використовуватиме кошти, що надходять на цей рахунок, для підтримки громадян України, котрі найбільше страждають від війни.

Фото: dreamstime.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-