Фонд «Razom for Ukraine» зібрав понад $57 мільйонів на допомогу Україні

Фонд «Razom for Ukraine» зібрав понад $57 мільйонів на допомогу Україні

Укрінформ
Благодійний фонд «Razom for Ukraine» зібрав понад 57 мільйонів доларів для допомоги Україні. Більше ніж 38 мільйонів вже витратили на пряму підтримку ЗСУ – медикаменти, транспорт тощо.

Про це розповіла президентка БФ «Razom for Ukraine» Дора Хомяк під час брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ.

Вона розповіла, що фонд існує ще з часів Революції Гідності. Якщо протягом восьми років до фонду зверталися до 4 тис. донорів, то після повномасштабного вторгнення росії їх стало більше 130 тисяч. Тому і вдалося зібрати таку суму.

«Це вдалося зусиллями людей і багатьох років роботи. «Razom» був створений під час Революції Гідності. Ми розвинули свою діяльність у різних країнах. У перші вісім років нашої роботи було десь до 4 тисяч донорів у різних проєктах, спрямованих на створення успішної України. На сьогоднішній день у нас є понад 130 тисяч особистих донорів. Більшість із них є донори, котрі дають від 5 до 1000 доларів, середній внесок складає 350 доларів. Тому коли почалося повномасштабне вторгнення, ми вже були готові, і готові до того, щоб приєднати якомога більше людей», - розповіла президентка.

Читайте також: П’ятирічний шаховий вундеркінд із Вінниці мріє зібрати кошти на танк для ЗСУ

За її словами, понад 38 млн доларів витратили на пряму допомогу Україні та ЗСУ – з них близько 21, 5 млн - на засоби медичної допомоги, понад 12 мільйонів - на засоби зв’язку, понад 3 мільйони - на ґранти. Також кошти пішли на придбання транспорту для захисників України, логістику та евакуацію тощо.

Виконавча директорка фонду Евеліна Курілець відзначила, що процес такої допомоги контролюється повністю – від отримання замовлення до доставки.

«Для нас дуже важливо, аби не просто донори знали і були впевнені в тому, що абсолютно кожен турнікет, абсолютно кожен медикамент, препарат, засіб потрапив до кінцевого отримувача, аби вони нам вірили і продовжували підтримувати. Важливо, щоб люди розуміли – ми працюємо повністю легально, по документах. Це займає величезну кількість сил, роботи і часу. У нас є своя система обліку, яка дозволяє бачити переміщення між складами та країнами, куди прямує замовлення. Це робота величезної команди кваліфікованих людей, які розуміють важливість цього процесу», - підкреслила Курілець.

Керівництво фонду запевнило, що навіть після перемоги України не збавить темпу роботи. Усі зусилля спрямують на реалізацію проєктів, спрямованих на розвиток держави.

Читайте також: Кулеба та посол США обговорили військову допомогу Україні

Як повідомлялось, БФ «Razom for Ukraine» надав понад 200 тонн тактичної медицини, лікарняного приладдя та медикаментів, засобів зв’язку, які волонтери та партнери доставляють по всій Україні в регіони, які цього найбільше потребують, зокрема, Київ, Харків, Суми, Миколаїв, Одеса, Дніпро та Запоріжжя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-