ЄС готовий допомагати Україні через Механізм цивільного захисту - Монастирський

ЄС готовий допомагати Україні через Механізм цивільного захисту - Монастирський

Укрінформ
Приєднання до Механізму цивільного захисту ЄС, який об’єднує усі служби з надзвичайних ситуацій в Євросоюзі, є пріоритетом для України.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це під час візиту до Варшави у коментарі українським ЗМІ заявив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, коментуючи свою участь у саміті глав МВС країн Євросоюзу, що відбудеться 11 липня у Празі.

“У нас стоїть запит, щоб ми увійшли до європейських інституцій. Зокрема, йдеться про Механізм цивільного захисту, який об’єднує усі європейські служби з надзвичайних ситуацій і їхні аналоги. Сьогодні ми активно співпрацюємо з цією інституцією”, - зазначив міністр.

Він додав, що завдяки Механізму Україна отримала кількасот автомобілів для рятувальників - це особливо важливо, оскільки багато машин було понівечено і втрачено внаслідок російських обстрілів.

За словами міністра, європейські колеги готові надавати Україні техніку та обладнання саме через Механізм цивільного захисту ЄС.

Читайте також: Рада вдосконалила механізми захисту цивільного населення і територій в умовах війни

“Тому, одна з моїх головних цілей – спілкування з міністрами, щоб ми включилися в цей процес, приєдналися до цієї інституції”, - наголосив Монастирський.

Він повідомив, що під час саміту у Празі виступить із доповіддю про те, як Україна готувалися до війни з росією, які було зроблено помилки, і якими були сильні сторони цієї підготовки.

“Вони хочуть почути для себе, які висновки їм треба зробити і що треба переробити, аби бути готовими до викликів, які сьогодні є в Європі”, - констатував міністр.

Монастирський додав, що країни ЄС у найближчі роки більше коштів вкладатимуть у правоохоронну систему, систему цивільного захисту населення, адже всі розуміють, перед якими викликами стоїть сьогодні світ.

Читайте також: Війна стала краш-тестом: Монастирський розповів, як змінилася робота поліції

Під час саміту в Празі Монастирський також відкриє спеціальну виставку "Щит Європи", в рамках якої демонструватиметься розбита в Україні російська військова техніка.

Нагадаємо, віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина під час 7-го Європейському форуму цивільного захисту заявила, що серед пріоритетних сфер, де Україна потребує допомоги ЄС, є розмінування, відбудова та ремонт будівель, а також посилення спроможностей українських державних органів та служб реагувати на кризові ситуації й допомагати цивільному населенню.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-