Залишок на спецрахунку для допомоги ЗСУ становить 1,9 мільярда

Залишок на спецрахунку для допомоги ЗСУ становить 1,9 мільярда

Укрінформ
Національний банк перерахував на потреби українських військових понад 17,6 млрд грн, на спеціальному рахунку залишилось більше 1,9 млрд грн.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба НБУ.

«Станом на 7 липня 2022 року залишок коштів на спецрахунку, який Національний банк відкрив для підтримки Збройних сил України, перевищує 1,9 млрд грн. Загалом Нацбанк вже перерахував на потреби військових понад 17,6 млрд грн», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що на потреби Національної гвардії перераховано 950 млн грн, Національної поліції – 1 650 млн грн, Міністерства оборони – 13 352 млн грн, Державної прикордонної служби – 980,2 млн грн, Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації – понад 690 млн грн, Державної служби з надзвичайних ситуацій – всього 18,3 млн грн.

Водночас залишок коштів на рахунку Міністерства соціальної політики, який Нацбанк відкрив для гуманітарних цілей, становить більше 99 млн грн. З нього вже перераховано понад 511 млн грн з метою надання гуманітарної допомоги постраждалим від збройної агресії рф.

Читайте також: ПриватБанк підключив можливість перерахування процентів за бізнес-депозитами на допомогу ЗСУ

Як повідомляв Укрінформ, станом на 6 липня на спеціальному рахунку для допомоги ЗСУ залишалося 250 млн грн.

24 лютого, із початку широкомасштабного вторгнення в Україну, Національний банк відкрив спеціальний рахунок для збору коштів на підтримку Збройних сил. Рахунок – мультивалютний, відкритий як для переказу коштів від міжнародних партнерів та донорів – у іноземній валюті (долари США, євро, британські фунти), так і від українського бізнесу та громадян – у національній валюті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-