На спецрахунку для допомоги ЗСУ залишилось 469 мільйонів

На спецрахунку для допомоги ЗСУ залишилось 469 мільйонів

Укрінформ
НБУ перерахував на потреби військових понад 17,3 млрд грн, на спецрахунку залишилося 469 млн грн.

Про це повідомляє пресслужба Національного банку України, передає Укрінформ.

«Усього з дня відкриття спецрахунку на нього було перераховано близько 17,8 млрд грн в еквіваленті. Зокрема, майже 5,4 млрд грн у еквіваленті надійшло з-за кордону у іноземній валюті (долари США, євро, фунти, канадські долари, китайські женьміньбі, японські єни, швейцарські франки, польські злоті, австралійські долари)», — йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що станом на 4 липня залишок коштів на рахунку Міністерства соціальної політики, який Національний банк відкрив для гуманітарних цілей, становить більше 96 млн грн. Мінцосполітики вже перерахувало з нього понад 505 млн грн з метою надання гуманітарної допомоги постраждалим від збройної агресії рф.

Читайте також: Підтримаймо незламних: Спецрахунок НБУ для збору коштів на потреби армії

Як повідомлялося, 24 лютого, із початку широкомасштабного вторгнення в Україну, Національний банк відкрив спеціальний рахунок для збору коштів на підтримку Збройних сил. Рахунок – мультивалютний, відкритий як для переказу коштів від міжнародних партнерів та донорів – у іноземній валюті (долари США, євро, британські фунти), так і від українського бізнесу та громадян – у національній валюті.

Також Національний банк відкрив Мінсоцполітики мультивалютний рахунок для допомоги українцям, які постраждали від воєнних дій. Міністерство соціальної політики використовуватиме кошти, що надходять на цей рахунок, для підтримки громадян України, котрі найбільше страждають від війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-