Відновлення України: Зеленська відкриє панель на конференції у Лугано

Відновлення України: Зеленська відкриє панель на конференції у Лугано

Укрінформ
Дружина Президента Олена Зеленська на Конференції з відновлення України у швейцарському Лугано за допомогою відеозв'язку відкриє панель, присвячену соціальному аспекту.

Про це перша леді повідомила в інтерв’ю швейцарській загальнонаціональній газеті Le Temps, яка виходить французькою мовою, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу Президента.

«Коли говоримо про відбудову, то це не тільки й не стільки про споруди. Недостатньо механічно відновити міста – треба допомогти відновитися людям. Бо вони – центр і сенс усього. Вони і є країна. Тому відбудова – це передусім відновлення фізичних і душевних сил українців, із якими ми точно побудуємо нове життя», – зазначила Зеленська.

Дружина Президента також наголосила, що кожна українська дитина, хоч би де вона була, має відчувати тісний зв’язок зі своєю країною через мову й культуру.

Читайте також: Під час повоєнної відбудови України маємо врахувати принципи безбар'єрностіЗеленська

«За кордоном перебувають майже 6 мільйонів наших людей, зокрема мільйони дітей. Більшість не змогла взяти у «тривожну валізку» книги рідною мовою. Тому ми продовжуємо реалізовувати проєкт «Книжки без кордонів». Наразі видали понад 100 тисяч книг у 12 країнах Європи, і мами вже читають їх дітям перед сном», - зазначила перша леді.

Вона повідомила й про поновлення роботи над проєктом україномовних аудіогідів у музеях Європи. За словами Зеленської, на це є запит від наших громадян, які хочуть ближче познайомитися з культурою країн, що їх прихистили, та шедеврами світового мистецтва.

Як повідомлялося, Конференція з відновлення України відбудеться у швейцарському Лугано 4-5 липня.

Фото: Андрій Кравченко/ Le Temps

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-