У Польщі збирають кошти на “Байрактар” для України

У Польщі збирають кошти на “Байрактар” для України

Укрінформ
Відомий у Польщі громадський діяч, політолог і журналіст Славомір Сєраковський оголосив про збір у Республіці Польща коштів на “Байрактар” для України.

За добу збору на краудфандинговій платформі зібрано вже близько $100 тис., передає Укрінформ.

Як зауважив Сєраковський, литовці швидко зібрали кошти на “Байрактар”, але турецька компанія, яка їх виробляє, вирішила передати безпілотник безкоштовно, а зібрані кошти віддати на допомогу українцям. Так само сталося з другою акцією, під час якої в Україні зібрано кошти ще на три “Байрактари” для України.

“Настав наш час. Ви пам’ятаєте Бучу, Ірпінь, Маріуполь? Ми візьмемо участь в цій боротьбі. Купімо польського “Байрактара”,- написав Сєраковський на краудфандинговій платформі Zrzutka.pl.

Він зазначив, що ціль “винятково амбітна” – зібрати 22,5 млн злотих (понад $5 млн), але збір коштів триває дуже активно.

“Якщо ми зберемо менше, то передамо кошти на фонд ЗСУ в Нацбанку України. Це саме ми зробимо, якщо коштів буде зібрано більше”,- підкреслив публіцист.

Сєраковський зауважив: якщо маленька Литва у дуже короткі строки зібрала кошти на “Байрактар”, то набагато більша Польща теж це повинна зробити доволі швидко.

У Фейсбуці він згодом написав, що не сподівався на такий резонанс цієї події в Польщі та Україні і закликав усіх активніше вплачувати кошти на польський “Байрактар” для України.

Читайте також: Україна замовила виробнику Bayraktar десятки «літачків» - Резніков

Як відомо, турецька компанія Baykar Makina, яка виробляє БпЛА Bayraktar TB2, 27 червня повідомила про безкоштовну передачу трьох ударних безпілотників для потреб ЗСУ, на які було зібрано кошти в рамках проєкту «Народний BAYRAKTAR» Сергія Притули.

Водночас, наприкінці травня литовська компанія Laisvės TV розпочала збір коштів для купівлі дрона «Байрактар» для України. Спочатку метою кампанії було зібрати потрібну суму за три тижні. Проте литовці впоралися швидше. Всього було зібрано майже 6 млн євро. 2 червня міністр оборони Литви Арвідас Анусаускас повідомив, що Baykar Makina вирішила передати БпЛА Bayraktar TB2 безкоштовно, на зібрані гроші Литва купить необхідні боєприпаси, а решта піде на підтримку України.

Фото: zrzutka.pl

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-