На спецрахунку для допомоги ЗСУ залишилось 224 мільйони - Нацбанк

На спецрахунку для допомоги ЗСУ залишилось 224 мільйони - Нацбанк

Укрінформ
Національний банк перерахував на потреби українських військових уже понад 17,3 млрд грн, залишок на спеціальному рахунку становить понад 224 млн грн.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба НБУ.

«Станом на 28 червня 2022 року залишок коштів на спецрахунку, який Національний банк відкрив для підтримки Збройних сил України, перевищує 224 млн грн. Загалом Національний банк вже перерахував на потреби військових понад 17,3 млрд грн», - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що на потреби Національної гвардії перераховано 950 млн грн, Нацполіції – 1,65 млрд грн, Міністерства оборони – 13,352 млрд грн, Державної прикордонної служби – 980,2 млн грн, Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації – понад 361 млн грн, Державної служби з надзвичайних ситуацій – 18,3 млн грн.

Читайте також: Через United24 вже зібрали понад $62,8 мільйона, найбільше донатять на оборону і розмінування

Водночас залишок коштів на рахунку Міністерства соціальної політики, який Нацбанк відкрив для гуманітарних цілей, становить більше 99 млн грн. З рахунку близько 500 млн грн спрямовано на надання гуманітарної допомоги постраждалим від збройної агресії рф.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-