Лідери громадянського суспільства закликали світову спільноту захистити кордони України

Лідери громадянського суспільства закликали світову спільноту захистити кордони України

Укрінформ
Центральна рада громадянського суспільства України закликала світову спільноту захистити міжнародно визнані кордони України і забезпечити вихід з її території військ російської федерації.

Про це на пресконференції в Укрінформі заявили лідери громадських організацій у своєму Зверненні до лідерів країн ЄС та США щодо засудження воєнних злочинів рф на території України.

“Напередодні страшного вторгнення росії на територію України наш Президент наголосив, що Будапештський Меморандум дав гарантію цілісності України у міжнародно визнаних кордонах в обмін на ядерну зброю. Буквально через два тижні після цього виступу путін здійснив так звану військову операцію, а насправді терористичне, бандитське вторгнення на територію України. Держава, яка гарантувала непорушення наших кордонів, порушила всі умови Меморандуму і напала на Україну. Просимо світову спільноту захистити законно визнані кордони України і забезпечити вихід з території України військ російської федерації. Виведіть російські війська з території нашої держави і не допустіть нову анексію", - заявила Валентина Еліас, голова правління ГО "Центр журналістських розслідувань", головний редактор газети "Неділька столична".

Вона зазначила, що українці вдячні країнам Європи, США та всім, хто рятує і підтримує Україну.

Читайте також: Італія підтримуватиме прагнення України стати частиною Європи — Драгі

“Центральна рада громадянського суспільства України, яка об’єднує понад 1000 громадських організацій, звертається до Конгресу США та президента США від імені українського народу: Врятуйте Україну, введіть миротворчі війська вздовж всього кордону Української незалежної держави. Не допустіть вбивства нашої незалежності, вбивства наших дітей, наших громадян, анексії наших територій”, - йдеться у Зверненні.

Лідери громадянського суспільства України також закликали президента США і Конгрес дати гарантії прав і свобод депортованих та біженців з території України на територію росії і гарантувати повернення їх додому.

Читайте також: В Європі перебувають щонайменше 4,8 мільйона біженців з України – ООН

Крім цього, представники громадських організацій попрохали західні держави надати публічну інформацію для громадянського суспільства України щодо надання допомоги уряду України, починаючи з 2014 року, на яких умовах і кому ця допомога надавалася.

З 24 лютого росія веде широкомасштабну збройну агресію проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-