Німецьке місто-побратим передало Чернігову 152 тисячі доларів

Німецьке місто-побратим передало Чернігову 152 тисячі доларів

Укрінформ
З німецького міста Меммінген, яке є побратимом Чернігова, надійшло 152 тисячі доларів, які використають на придбання машини для прибирання. 

Про це повідомляє Чернігівська міська рада, передає Укрінформ.

"Чернігів профінансує придбання машини для прибирання. 152 тисячі доларів зібрало німецьке місто Меммінген, а решту — 4 млн 274 тис. грн - виділять з міського бюджету, з яких 2 млн 741 тис. грн — це кошти від фізичних осіб, які хотіли допомогти місту і перераховували гроші на рахунок муніципалітету", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що місто активно відновлює контактну мережу для проїзду тролейбусів. На це спрямують вісім мільйонів гривень. Значна частина суми — благодійний внесок, незначна решта — міського бюджету. Зі 110 км протяжності ліній 45 км пошкоджені внаслідок активних бойових дій.

Читайте також: Підтримаймо незламних: Спецрахунок НБУ для збору коштів на потреби армії

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко подякував усім, хто вирішив підтримати Чернігів, надсилаючи від 10 фунтів до кількох мільйонів гривень. Кошти надходять адресно, на окремі напрямки, за бажанням відправника.

У Чернігівській області російські солдати пошкодили або зруйнували близько 3,5 тисячі будівель, серед них 80 % — це житло.

З 24 лютого в Україні триває російська збройна агресія.

Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-