В австрійському Ґраці відкрилася документальна фотовиставка про війну в Україні

В австрійському Ґраці відкрилася документальна фотовиставка про війну в Україні

Фото
Укрінформ
У приміщенні Ґрацького університету імені Карла-Франца у п’ятницю відкрилася виставка "Люди на війні. Документальні фотографії з України". 

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Австрії.

"Ці світлини допомагають зрозуміти, як війна може вплинути – і вже впливає – на цілу Європу", - заявили організатори з Українського студентського товариства "Січ".

З допомогою зображень та супровідних текстів фотовиставка показує долі дітей та людей похилого віку, які під час війни є найменш захищеними. Вона розповідає особисті історії людей, які втратили близьких, про воїнів "Азова" – "людей, які перевершили себе через любов".

Виставка створена у співпраці з Українською асоціацією професійних фотографів (UAPP) та за підтримки фотографів Сергія Іліашенка, Ірини Рибакової, Маркіяна Лисейка, Стаса Козлюка та Дмитра Козацького. На виставці також представлені фотографії авторства вбитого російськими окупантами фотожурналіста Макса Левіна.

Організатори – Українське студентське товариство "Січ" у співпраці з почесним консульством України у Ґраці та за підтримки Марка Бучковського та Уляни Чуби.

Виставка в Університеті Карла-Франца триватиме до 22 червня.

Як заявили організатори, 13 червня у Технічному університеті Ґраца відкриється ще одна виставка документальних фотографій з України "Моменти серед руїн".

Як повідомляв Укрінформ, раніше в одній із найвідоміших світових художніх галерей "Альбертіна" у Відні відкрилася фотовиставка, на якій продемонстровані наслідки російської війни проти України.

Читайте також: росіяни продемонстрували свою «культуру» в Бучі, Ірпені та інших містахпосол Польщі

На виставці "Жахи війни. Гоя і сучасність" продемонстровані роботи українського фотографа Михайла Палінчака, який від початку повномасштабного вторгнення рф в Україну документує руйнування Батьківщини загарбниками та жахливі наслідки війни для мирного населення. Близько 40 фотографій Палінчака в експозиції співставлено з роботами іспанського художника Франсіско Гої із серії "Лихоліття війни".

Фото: Галина Ільїна

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-