Відновлення зруйнованих шкіл і дитсадків: Тимошенко зустрівся з представниками ЮНІСЕФ

Відновлення зруйнованих шкіл і дитсадків: Тимошенко зустрівся з представниками ЮНІСЕФ

Фото
Укрінформ
Українська влада веде переговори з представниками приватного бізнесу та недержавними організаціями, які можуть долучитися до фінансування робіт з відновлення зруйнованої або пошкодженої внаслідок російського вторгнення освітньої інфраструктури.

Про це повідомив заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко під час зустрічі з представниками Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) щодо питання відновлення освітніх та дитячих закладів, повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу ОП.

Тимошенко також ознайомив представників ЮНІСЕФ з планом відновлення об’єктів інфраструктури у постраждалих регіонах України.

Зазначається, що цей план складається з 16 кластерів (житлові будинки, школи, дитячі садки, спортивні об’єкти, дорожнє господарство).

«Нам потрібен план швидкого відновлення, за допомогою якого ми зможемо відновити будинки, дитячі садки, медичну інфраструктуру. Це та інфраструктура, яку ми хочемо відбудувати зараз, без зволікань», – сказав заступник керівника ОП.

Тимошенко поінформував представників Фонду про кількість шкіл, які були повністю зруйновані або пошкоджені внаслідок обстрілів, та проєкти відбудови шкіл, які планують реалізувати за участю приватних інвесторів.

Читайте також: ЮНІСЕФ запустив проєкт про усиновлення і прихисток дітей без батьків – Зеленська

Водночас він розповів про ініціативу Президента щодо шефства країн – партнерів над відновленням регіонів України, які постраждали внаслідок російського вторгнення.

Регіональний директор ЮНІСЕФ у країнах Європи й Центральної Азії, спеціальний координатор з питань мігрантів та біженців Афшан Хан зазначила, що організація підтримує ініціативи зі збирання коштів на нове обладнання та навчальні матеріали для українських шкіл, а також організацію тренінгів для вчителів.

Представники ЮНІСЕФ зауважили, що під час відновлення шкіл і дитсадків необхідно використовувати нові дизайнерські рішення й будувати приміщення з урахуванням вимог інклюзивності.

Читайте також: Через бойові дії в Україні пошкоджені близько 20% шкіл та дитсадків - ОП

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет.

Понад 1800 освітніх закладів в Україні постраждали від дій російських загарбників.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-