У Стокгольмі відбувся мітинг, присвячений українським дітям-жертвам агресії рф

У Стокгольмі відбувся мітинг, присвячений українським дітям-жертвам агресії рф

Фото
Укрінформ
У столиці Швеції Стокгольмі українська громада та небайдужі місцеві жителі провели мітинг із закликом урятувати українських дітей.

Про це повідомляє організатор акції Nordic Ukraine Forum у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Зазначається, що мітинг під гаслом #saveUkrainianChildren ("Врятуйте українських дітей") відбувся у Міжнародний день безневинних дітей-жертв агресії.

"Метою акції було привернення уваги міжнародної спільноти до кричущої ситуації, в якій перебувають багато дітей в Україні, яких вбивають, калічать, ґвалтують та депортують російські військові", - зазначають організатори.

У Стокгольмі відбувся мітинг, присвячений українським дітям-жертвам агресії рф/Фото: Nordic Ukraine Forum, Facebook

До події долучилася українська громада в Стокгольмі, а також небайдужі мешканці міста.

Організатори наголосили, що близько 150 мітингувальників несли плакати Save Ukrainian Children; посеред площі, де відбулася подія, було викладено цифру - кількість загиблих дітей внаслідок атак російської армії, встановлені запалені свічки та м’які іграшки, залиті червоною фарбою, які символізували вкрадене через війну дитинство та звірства, які чинить російська армія проти українських дітей.

Під час мітингу лунала пісня “Колискова” у виконанні співачки Олі Полякової на музику Мирослава Скорика.

Читайте також: У Києві відкрили мультимедійний проєкт, присвячений пам’яті загиблих від агресії рф дітей

Промовці, серед яких були представники політичних партій та громадських організацій Швеції, зокрема голова організації War Child Sweden Петер Бруне, наголошували на важливості надання допомоги Україні та неприпустимості дій росії щодо цивільного населення України.

Як повідомлялося, 4 червня, у Міжнародний день дітей – безневинних жертв агресії, на території Національного заповідника «Софія Київська» з ініціативи першої леді Олени Зеленської відбулася акція пам'яті українських дітей, життя яких забрала війна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-