Прапор України, що майорів над Азовсталлю, передали у музей

Прапор України, що майорів над Азовсталлю, передали у музей

Фото, відео
Укрінформ
Начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов передав до експозиції “Україна – розп’яття” у Національному музеї історії України у Другій світовій війні Державний Прапор, що майорів над меткомбінатом "Азовсталь" у Маріуполі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ГУР МОУ в Фейсбуці.

"Зазначена реліквія – це Державний Прапор України, що майорів над “Азовсталлю” та, як і поранені воїни, був урятований із пекла сталеварні", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, у церемонії передачі прапора на довічне зберігання також взяли участь захисники Маріуполя, дружини оборонців міста-героя – тих, хто дотепер у полоні.

Керівник вітчизняної воєнної розвідки висловив переконання, що настане час, коли цей прапор, уже як музейний експонат, знову побуває у вільному українському місті Маріуполь.

Як повідомлялося, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване внаслідок ворожих обстрілів.

Читайте також: Керівник ГУР Буданов очолив штаб із питань військовополонених

Маріуполь сьогодні без нормального енерго-, водо- та газопостачання. Від початку російського вторгнення у місті загинули до 22 тис. мирних жителів. Нині у заблокованому місті залишаються понад 100 тис. жителів.

Маріуполь наразі на порозі екологічної та інфекційної катастроф.

Фото: ГУР

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-