Телемарафон Save Ukraine — #StopWar: на рахунок МОЗ надійшло понад 6 мільйонів

Телемарафон Save Ukraine — #StopWar: на рахунок МОЗ надійшло понад 6 мільйонів

Укрінформ
У межах міжнародного благодійного телемарафону Save Ukraine — #StopWar, що відбувся наживо з Берліна та Києва, станом на 31 травня на рахунок Міністерства охорони здоров'я України надійшло понад 6 млн гривень.

Як передає Укрінформ, про це Міністерство культури та інформаційної політики України повідомляє в Телеграмі.

За інформацією відомства, у межах телемарафону "десятки артистів, митців, політичних лідерів, акторів, спортсменів з усієї планети закликали світову спільноту зупинити жорстоку війну рф та лобіювати питання повернення миру в Україну, а, отже, — в усю Європу".

"У часи війни в Україні весь світ об'єднується для допомоги. І другий марафон Save Ukraine — #StopWar ще один приклад співпраці тисячі людей задля здолання країни-агресора. Це ціла спільнота небайдужих громадян України та ЄС, які підтримують нашу культуру та українських виконавців і таким чином закривають величезні збори на потреби армії", — наголосив очільник МКІП Олександр Ткаченко.

Він подякував кожному, хто зробив свій благодійний внесок. "Будь-яка допомога є безцінною і наближає нас до перемоги", — підкреслив міністр.

За даними МКІП, станом на 31 травня на рахунок Міністерства охорони здоров'я України в межах марафону загалом надійшли понад 6 млн гривень.

Зібрані кошти планується витратити на закупівлю рентген-апаратів С-арки для регіонів, що приймають поранених.

Читайте також: Для України зібрали вже понад $100 мільйонів у криптовалюті

"Мета придбати 12 рентген-апаратів, приблизна вартість яких становить 100 тисяч євро за одиницю, лишається", - наголосили в міністерстві.

Як повідомлялося, телемарафон Save Ukraine — #StopWar реалізується командами 1+1 media, фестивалю Atlas і Суспільне за підтримки національного мобільного оператора Київстар, футбольного клубу "Динамо Київ", Міністерства культури та інформаційної політики та Міністерства закордонних справ України.

Перший телемарафон Save Ukraine – #StopWar відбувся 27 березня з Варшави, ставши наймасовішим в історії телебачення.

У межах першого телемарафону були зібрані понад 40 млн грн для вирішення найгостріших гуманітарних проблем, спричинених війною росії в Україні.

Другий телемарафон Save Ukraine – #StopWar відбувся 29 травня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-