Синьо-жовтий прапор на Піку путіна альпіністи встановили на підтримку українських друзів

Синьо-жовтий прапор на Піку путіна альпіністи встановили на підтримку українських друзів

Відео
Укрінформ
Російські альпіністи Світлана Великанова та Дмитро Павленко встановили прапор України на Піку путіна в Киргизстані, щоб підтримати друзів, українських альпіністів, які зараз захищають свою країну.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на відео-інтерв'ю Великанової російській службі Бі-бі-сі в Ютубі.

«Альпіністський світ дуже тісний. У нас дуже багато друзів в Україні, які зараз замість того, щоб у теплий сезон ходити по горах, захищають свою країну. Це все задумувалося як їхня підтримка. Альпіністи зазвичай ходять зі своїми прапорами, фотографуються з ними на всіх вершинах чи залишають їх. Але оскільки вони (українці, ред.) не можуть зараз це самі робити, це вирішили зробити ми», – поділилася Великанова.

Вона також розповіла про те, що в березні їздила у рф і надивилася на "чудесні настрої" російського населення, "є ті, хто проти, а є ті, хто малюють собі Z на лобі і ходять вулицями". «Поки це все не закінчиться, туди точно не поїдемо, тому що не хочеться це якось підтримувати, навіть побічно», - сказала альпіністка.

Як повідомило МЗС України, жовто-синій прапор альпіністам подарувало українське посольство у Киргизстані.

Поява відео з українським прапором на Піку путіна викликала великий резонанс. Цьому сприяло те, що в ті ж самі дні в Бішкеку проходив глобальний Євразійський економічний форум. Влада вирішила, що це була навмисна політична диверсія. Група з Федерації альпінізму та скелелазіння Киргизстану зняла український прапор на Піку путіна та поставила туди прапор своєї країни.

ГУВС Чуйської області Киргизстану повідомило, що за фактом виявленого на Піку путіна прапора України проводяться "всі необхідні заходи", зокрема допитані винуватці інциденту, вони зізналися у скоєному.

Читайте також: На Піку путіна у горах Киргизстану підняли прапор України

Як повідомив у Фейсбуці Дмитро Павленко, слідчий попросив пару альпіністів поки що не їхати з країни. При цьому їм пообіцяли, що не будуть їх екстрадувати та депортувати.

Як повідомлялося, влада Киргизстану заявляє про нейтральну позицію щодо повномасштабного військового вторгнення росії в Україну. З початку конфлікту міліція розігнала кілька акцій протесту біля будівлі посольства росії. З іншого боку, Держкомітет національної безпеки попередив про відповідальність за використання літери «Z», яка стала символом російської агресії в Україні.

Гірську вершину в ущелині Ак-Суу на Тянь-Шані в Чуйській області Киргизстану назвали на честь тодішнього прем'єр-міністра росії володимира путіна на початку 2011 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-