На спецхрахунку для потреб ЗСУ залишилося 213 мільйонів — Нацбанк

На спецхрахунку для потреб ЗСУ залишилося 213 мільйонів — Нацбанк

Укрінформ
Станом на 31 травня Національний банк України перерахував на потреби військових майже 16,9 млрд грн, на спецрахунку залишилося 213 млн грн.

Про це повідомляє пресслужба НБУ, передає Укрінформ.

«Станом на 31 травня 2022 року залишок коштів на спецрахунку, який Національний банк відкрив для підтримки Збройних сил України, становить понад 213 млн грн. Загалом Національний банк вже перерахував на потреби військових майже16,9 млрд грн», — йдеться в повідомленні.

Як зазначають в Нацбанку, всього з дня відкриття спецрахунку на нього було перераховано понад 17,1 млрд грн в еквіваленті. Зокрема, понад 5,2 млрд грн у еквіваленті надійшло з-за кордону у іноземній валюті.

Читайте також: Студенти львівських училищ безкоштовно ремонтують машини ЗСУ та волонтерів

Також повідомляється, що станом на 31 травня 2022 року залишок коштів на рахунку Міністерства соціальної політики, який Національний банк відкрив для гуманітарних цілей, становить понад 172 млн грн. Міністерство соціальної політики України, що є отримувачем та розпорядником коштів, які надходять на цей рахунок, вже перерахувало з нього майже 393 млн грн з метою надання гуманітарної допомоги постраждалим від збройної агресії рф.

Як повідомлялося, упродовж трьох тижнів роботи фандрейзингової платформи United24 з акумулювання коштів на підтримку України зібрано понад 43,6 млн доларів США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-