Українцям у Відні продовжили безоплатний проїзд міським транспортом

Українцям у Відні продовжили безоплатний проїзд міським транспортом

Укрінформ
Для українців, які втекли від війни до столиці Австрії, продовжено до кінця червня можливість безоплатного користування міським громадським транспортом.

Як передає власний кореспондент Укрінформу в Австрії, відповідне рішення було прийнято в понеділок міською владою Відня.

Відповідно до офіційних даних, наразі в австрійській столиці зареєстровано близько 21 тис. вимушених переселенців з України, третина з яких – діти та підлітки. Загалом в Австрії зареєстровано понад 70 тис. українців, які були вимушені рятуватися втечею від війни у своїй країні.

Влада Відня дозволила українцям безкоштовно користуватися громадським транспортом міста – "Віденськими лініями", цей дозвіл діяв до кінця травня, а тепер продовжений ще на місяць.

Читайте також: До Канади прибув ще один чартерний рейс із українськими біженцями

Крім того, для українських переселенців з власним автомобілем діяло безкоштовне паркування на вулицях міста. Втім, цей дозвіл закінчується у травні, і з 1 червня для автомобілів на українських номерах вже знадобиться платна паркувальна наклейка. Наразі заяв на отримання такої наклейки до муніципальних районних управлінь подали близько тисячі українців.

Українці, які були змушені залишити через війну країну, також мають право безкоштовно користуватися до кінця червня потягами Австрійської федеральної залізниці (ÖBB) і WESTbahn ("Вестбан").

Читайте також: Мінцифри запускає гарячу лінію для переселенців, які перебувають у країнах Європи

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство цифрової трансформації України запустило гарячу лінію для переселенців, які перебувають у країнах Європи.

Фото: travelby.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-