На спецрахунку для допомоги ЗСУ залишилося 86,5 мільйона – Нацбанк

На спецрахунку для допомоги ЗСУ залишилося 86,5 мільйона – Нацбанк

Укрінформ
Національний банк перерахував на потреби військових майже 16,9 млрд грн, на спеціальному рахунку станом на 25 травня залишилося 86,5 млн гривень.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба НБУ.

Зокрема, із спеціального рахунку, який Національний банк відкрив для підтримки Збройних Сил України, перераховано:

на потреби Національної гвардії України – 950 млн грн;

на потреби Національної поліції України – 1 650 млн грн;

на потреби Міністерства оборони України – 13 280 млн грн;

на потреби Державної прикордонної служби – 980,2 млн грн.

"Станом на 25 травня 2022 року залишок коштів на спецрахунку, який Національний банк відкрив для підтримки Збройних Сил України, становить понад 86,5 млн грн", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: 90 днів війни: що знаємо про себе та чого навчився ворог?

Усього з дня відкриття спецрахунку на нього було перераховано майже 17 млрд грн в еквіваленті. Зокрема понад 5,2 млрд грн у еквіваленті надійшло з-за кордону у іноземній валюті (долари США, євро, фунти, канадські долари, китайські женьміньбі, японські єни, швейцарські франки, польські злоті, австралійські долари). Кошти надходили як від громадян та підприємств в Україні, так і від міжнародної спільноти (зокрема зі США, Великобританії, Німеччини, Швеції, Фінляндії, Польщі, Швейцарії, Норвегії, Австралії, Франції, Канади, Болгарії, Гонконгу та ще багатьох країн світу).

Читайте також: Євросоюз створить спеціальну фінансову платформу для відновлення України

Станом на 25 травня 2022 року залишок коштів на рахунку Міністерства соціальної політики, який Національний банк відкрив для гуманітарних цілей, становить майже 158 млн грн. Зокрема близько половини коштів надійшло з-за кордону у іноземній валюті (долари США, євро, фунти). Крім того, Міністерство соціальної політики України, що є отримувачем та розпорядником коштів, які надходять на цей рахунок, вже перерахувало з нього майже 393 млн грн з метою надання гуманітарної допомоги постраждалим від збройної агресії рф.

Як повідомляв Укрінформ, Національний банк України змінив номери рахунків для зарахування коштів у доларах США (USD) на підтримку Збройних сил України та для гуманітарної допомоги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-