Українські вчителі отримають від Google 43 тисячі ноутбуків

Українські вчителі отримають від Google 43 тисячі ноутбуків

Укрінформ
Google передасть українським вчителям 43 тисячі ноутбуків

Як передає Укрінформ, про це віцепрем'єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив у Телеграмі.

«Зараз тисячі шкіл постраждали від бомбардувань, багато родин вимушено покинули свої домівки. Та навіть у таких умовах вчителі героїчно продовжують навчальний процес та проводять уроки онлайн. Вмикаються в зуми та надсилають учням завдання з бомбосховищ», - зазначив Федоров.

Читайте також: В Україні пошкоджені майже 1,8 тисяча закладів освіти, з них близько 200 - зруйновані

За його словами, нещодавно Мінцифри разом з Міністерством освіти і науки вдалося домовитися про партнерство з Google for Education, що передбачає передачу Україні 43 тисяч ноутбуків Chromebook для викладачів. Така технічна підтримка допоможе їм ефективно продовжувати дистанційне навчання. Партнерами проєкту виступає ЮНЕСКО.

Також, за словами Федорова, освітяни зможуть пройти онлайн-навчання від Google та безоплатно користуватися деякими функціями Workspace for Education до кінця року. Це дасть змогу зробити освітній процес більш цікавим і продуктивним.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні освітній процес триває у понад 12 тисячах шкіл, у 800 школах навчальний рік уже завершився.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-