На спецрахунку для допомоги ЗСУ залишається понад 196 мільйонів

На спецрахунку для допомоги ЗСУ залишається понад 196 мільйонів

Укрінформ
Станом на 23 травня 2022 року залишок коштів на спеціальному рахунку, який Національний банк відкрив для підтримки української армії, становить понад 196 млн грн.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба НБУ.

«Станом на 23 травня 2022 року залишок коштів на спеціальному рахунку, який Національний банк відкрив для підтримки Збройних Сил України, становить понад 196 млн грн. Загалом НБУ вже перерахував на потреби військових майже 16,7 млрд грн», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що на потреби Національної гвардії направлено 950 млн грн, Національної поліції – 1 650 млн грн, Міністерства оборони – 13 111 млн грн, Державної прикордонної служби – 980,2 млн грн.

Водночас залишок коштів на рахунку Міністерства соціальної політики, який НБУ відкрив для гуманітарних цілей, становить понад 160 млн грн. Зокрема, з нього вже перераховано понад 385 млн грн з метою надання гуманітарної допомоги постраждалим від збройної агресії рф.

Читайте також: Київ передав у Чорнобильську зону 18 тонн гумдопомоги - Кличко

Як повідомлялося, Національний банк України змінив номери рахунків для зарахування коштів у доларах США (USD) на підтримку Збройних сил України та для гуманітарної допомоги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-