Координаторка платформи United24: Заходи щодо збору коштів плануються щотижня

Координаторка платформи United24: Заходи щодо збору коштів плануються щотижня

Ексклюзив
Укрінформ
У межах популяризиції фандрейзингової платформи United24 й збору коштів на підтримку України планується забезпечити проведення різних заходів щотижня, зокрема найближчим часом відбудеться благодійний телемарафон у Берліні, презентації в Давосі та Вашингтоні.

Про це в коментарі Укрінформу повідомила координаторка платформи Ярослава Гресь.

«Зараз платформа тільки набирає обертів, і думаю, що наступні два місяці будуть дуже активними, щоб вийти на такий графік, коли кожного тижня щось відбувається», - зазначила вона.

За словами координаторки, зокрема, 29 травня буде великий благодійний телемарафон у Берліні біля Брандебурзьких воріт, наступного тижня відбуватимуться презентації United24 у Давосі (Швейцарія) та Вашингтоні (США).

Гресь підкреслила, що у межах ініціативи майже щотижня відбуватимуться певні активності.

Вона відзначила, що першим амбасадором United 24 став колишній тренер збірної України з футболу Андрій Шевченко й уже має багато планів.

«На Андрія покладена дуже велика відповідальність, тому що в нього є і благодійні івенти, і матчі, і аукціони, і є вечір у Лондоні 8 червня, і перемовини з відомими спортсменами у всьому світі. Він зараз максимально долучений до United24. Як він (Шевченко – ред.) сьогодні сказав: «Поки моя країна потерпає від війни, мій перший пріоритет – це не футбол, а допомога країні», - поділилася координаторка платформи.

Читайте також: У «Дії» запустили збір коштів для армії через платформу United24

Водночас вона нагадала, що United24 – це фандрейзингова платформа, головна мета якої – збільшити пожертви на користь України.

«Перш за все, ми говоримо про міжнародний фандрейзинг. Можна пожертвувати на платформі u24.gov.ua усього в один клік із будь-якої країни світу в крипті, через PayPal, кредитну картку, прямі реквізити. Усе зроблено для максимальної зручності», - зауважила Гресь.

Вона пояснила, що кошти збираються за трьома напрямками:

  • оборона та розмінування;
  • медична допомога;
  • відбудова критичної інфраструктури.

Ці кошти відразу спрямовуються на спеціальні рахунки Національного банку, закріплені за профільними міністерства. Своєю чергою НБУ звітує один раз на добу, міністерства - раз на тиждень, а аудиторська компанія Deloitte проводитиме аудит звітів один раз на квартал.

Координаторка платформи поінформувала, що станом на 12 травня (дані оновлюють раз на тиждень) кошти через United24 надійшли з 72 країн, на рахунках НБУ було 25 млн доларів.

Читайте також: Фонд United24 дозволить консолідувати допомогу на відбудову України - Шмигаль

При цьому, за її словами, трапляються «щемливі історії». Наприклад, є 46 переказів по 1 гривні, є лист від жінки, яка не має можливості перерахувати кошти на банківські рахунки й просить адресу для пересилання їх у конверті, а британка сплела шарф у кольорах українського прапора і продала його в Інстаграмі, перерахувавши кошти Україні.

Як повідомляв Укрінформ, 5 травня під час візиту до Варшави Прем’єр-міністр Денис Шмигаль презентував міжнародним партнерам і донорам платформу United24.

17 травня Президент Володимир Зеленський підписав указ щодо ініціативи заснування національного бренду United24 для обʼєднання зусиль міжнародних партнерів у підтримці України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-