У Відні відбувся український марш: кілька тисяч людей вимагали зупинити війну

У Відні відбувся український марш: кілька тисяч людей вимагали зупинити війну

Фото
Укрінформ
Центром Відня у неділю прошой кількатисячний марш на підтримку України та з вимогою зупинити російську агресію.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Австрії.

Вже традиційно збір учасників акції відбувався на центральній площі Відня — Гельденплатц (площі Героїв). Присутні вшанували пам’ять українців, які загинули внаслідок російської агресії. Після виголошених промов на підтримку українського народу було сформовано колону, яка вийшла Рінгштрассе та пройшла цією вулицею, яка оперізує центральний історичний район Відня.

Більшість учасників мали з собою українську символіку, несли плакати на підтримку України та з вимогою зупинити російську агресію. Попереду колони мітингувальники несли великий український прапор з написом “STOP PUTIN WAR” ("Зупиніть путінську війну!").

Український марш у Відні / Фото: Василь Короткий, Укрінформ

Учасники маршу скандували різні проукраїнські ґасла та заклики зупинити російську агресію. Основним гаслом став заклик допомогти врятувати захисників Маріуполя – "Врятуйте Маріуполь! Врятуйте "Азовсталь!".

Під час маршу з аудіоапаратури також лунали українські пісні, у тому числі "Стефанія" українських переможців Євробачення, також було виконано український гімн.

Акція пройшла мирно, за дотриманням порядку стежили поліцейські.

Читайте також: У Кракові провели акцію підтримки військових на «Азовсталі»

Як повідомляв Укрінформ, в укриттях заблокованого металургійного комбінату "Азовсталь" у Маріуполі перебувають близько 600 тяжкопоранених бійців, яким через відсутність медикаментів і брак медиків не можуть надати належну допомогу. Територію меткомбінату постійно обстрілюють з усіх видів озброєння та намагаються штурмувати.

Україна долучає низку країн, серед яких Ізраїль, Швейцарія, Туреччина, Фінляндія, до процесу переговорів з росією щодо визволення військових з «Азовсталі».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-