Трюдо розповів канадцям про українського песика-сапера Патрона

Трюдо розповів канадцям про українського песика-сапера Патрона

Укрінформ
Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо розповів у соцмережі, що чернігівський песик-сапер Патрон вже допоміг виявити й знешкодити понад 200 вибухонебезпечних предметів, і запевнив, що уряд Канади розуміє важливість розмінування територій в Україні.

Як передає Укрінформ, про це він повідомив у Твіттері.

«Зустрічайте Патрона. Він уже допоміг українським силам виявити понад 200 вибухівок, а також допомагає навчати дітей про міни. Днями Президент Зеленський нагородив його та його власника за все, що вони зробили й за все, що вони продовжують робити», - написав Трюдо.

Він також додав, що як і Патрон, уряд Канади розуміє важливість розмінування територій в Україні. «На минулих вихідних ми оголосили про фінансування, аби допомогти Україні скласти карту з небезпечних зон, підвищити рівень обізнаності та провести заходи з очищення територій якомога швидше», - зазначив він.

Читайте також: Джастін Трюдо подякував українським залізничникам за роботу

Як повідомляв Укрінформ, 8 травня Президент Володимир Зеленський у присутності Трюдо вручив державні нагороди українським рятувальникам, які розміновують територію від російських мін, а також нагородив чернігівського песика-сапера Патрона.

До зустрічі з Зеленським глава уряду Канади відвідав Ірпінь Київської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-