У Швеції мітингували проти російської пропаганди та війни в Україні

У Швеції мітингували проти російської пропаганди та війни в Україні

Фото
Укрінформ
У місті Гетеборг з плакатами та українською музикою відбулася акція проти російської пропаганди та війни в Україні.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на організаторів руху Stand with Ukraine Gothenburg зі Швеції.

У Швеції мітингували проти російської пропаганди та війни в Україні / Фото: @vyacheslavturovski

“Наша мета - це інформаційна боротьба з російською пропагандою і донесення правди до місцевого суспільства щодо того, що відбувається в Україні. Також ми привертаємо увагу до війни в Україні. Ми регулярно нагадуємо про це, щоб це не стало звичною темою, до якої всім байдуже”, - наголосило подружжя з України Анастасія Царенко та Олексій Шевцов, які є одними з організаторів руху Stand with Ukraine Gothenburg у Швеції.

Такі акції відбуваються кожного робочого дня з понеділка по п'ятницю з 17 до 19 год біля консульства рф. Участь у них беруть не лише українці, а й шведи, естонці, фінни, литовці та багато інших.

“Чому це відбувається біля консульства. Тому що воно тут досить велике. Попри те, що дипломатична місія складається всього з чотирьох людей, загальна площа консульства сягає майже 10 тис. квадратних метрів. І добре відомо, що місцеве консульство є великим осередком місцевої пропаганди, російської пропаганди на місці тут. І тому з першого дня ми почали протестувати там”, - наголошують організатори.

Також активісти заявляють, що ведуть діалог з місцевою владою про скорочення чисельності дипломатичної місії рф або взагалі припинення її в Гетеборзі.

Вони зазначили, що співпрацюють з місцевою поліцією над збором доказів і свідчень від біженців, свідків воєнних злочинів.

“І, звичайно, ми працюємо з місцевою владою та місцевим бізнесами щодо припинення будь-яких торговельних та культурних зв’язків із російською федерацією”, - підкреслили активісти.

Читайте також: В Оттаві тисячі людей мітингували на підтримку України

За їх словами, хоча Гетеборг не є столицею Швеції, завдяки активній українській діаспорі найбільша кількість заходів, присвячених Україні з початку війни, відбувається саме тут. У вихідні в місті проходять маніфестації, арт-інсталяції, культурні та соціальні події.

Читайте також: В Єрусалимі протестувальники вимагали припинити війну Росії в Україні

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого 2022 року росія неспровоковано напала на Україну, почала масовані бомбардування мирних міст та селищ. російські війська розв’язали масовий терор на тимчасово окупованих територіях. Збройні сили України та Сили територіальної оборони чинять запеклий опір російським загарбникам та завдають їм величезних втрат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-