На виплати переселенцям у квітні спрямували понад 5,2 мільярда - Мінсоцполітики

На виплати переселенцям у квітні спрямували понад 5,2 мільярда - Мінсоцполітики

Укрінформ
Протягом квітня на виплату допомоги внутрішньо переміщеним особам на проживання спрямовано більше 5,2 млрд грн п’ятьма траншами.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства соціальної політики, передає Укрінформ.

«Протягом квітня на виплату допомоги на проживання Мінсоцполітики спрямувало до «Ощадбанку» більше 5,2 млрд грн п’ятьма траншами. Зокрема, цього тижня було перераховано п’ятий транш в розмірі 1,1 млрд грн. «Ощадбанк» найближчими днями перерахує ці кошти на рахунки людей в українських банках, які отримувачі допомоги вказали у заявах на виплати», - повідомила міністр соціальної політики України Марина Лазебна.

За її словами, як внутрішньо переміщені особи в Україні з початку воєнної агресії зареєструвалися понад 2,7 млн осіб. Близько 500 тис. заяв надійшло через «Дію».

Читайте також: Майже пів мільйона українців отримають додатково 2220 гривень допомоги

Міністр попередила, що через затримку опрацювання заяв можуть бути затримки з виплатами допомоги.

«Тому якщо ви ще не отримали виплату, не хвилюйтесь, ми продовжуємо в травні фінансувати виплату допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам за березень та квітень по мірі того, як отримуємо інформацію від областей. Один транш в травні ми вже перерахували, наступного тижня плануємо чергове спрямування коштів людям», — зазначила Лазебна.

Як повідомлялося, урядом Україні запроваджена програма з допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам. Згідно з нею, допомогу у розмірі 3000 грн можуть отримати особи з інвалідністю та діти. Решта ВПО отримуватимуть кошти у розмірі 2000 грн на особу.

Читайте також: В Україні оновили перелік громад, які тимчасово окуповані або розташовані у зоні боїв

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-