У Лондоні відбувся благодійний вечір Brave Ukraine

У Лондоні відбувся благодійний вечір Brave Ukraine

Укрінформ
У Лондоні, у галереї Тейт Модерн, відбувся благодійний вечір Brave Ukraine, організований Посольством України у Великій Британії. Зібрані кошти буде передано на технічне переоснащення Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру.

Як передає Укрінформ, про це розповіла дружина Президента України Олена Зеленська у Фейсбуці.

«Дев'ятирічна Аня Цань із Києва, восьмирічна Софія Кірійчук з Одеси та киянка Софія Шпак. У всіх дівчаток спінальна м’язова атрофія і всі вони – вигнані війною з дому вимушені переселенці, які, на щастя, нині в безпеці.

Новорічні іграшки, які дівчатка розмальовували для ялинки біля Офісу Президента, тепер – лоти аукціону, що його проводить Christie’s на вечорі Brave Ukraine, організованому Посольством України у Великій Британії», - повідомила Зеленська.

Локацією для аукціону, а також великої інтерактивної виставки, присвяченої прикладам української хоробрості, було обрано галерею Тейт Модерн.

«Після продажу кульки перетворяться на перинатальні швидкі для України, щоб наші немовлята безпечно народжувалися й зростали попри війну назустріч перемозі», - додала Перша леді.

На вечорі було презентовано багато цікавих лотів, зокрема - той самий стійкий керамічний півник, «побратим» якого вистояв у розбомбленому будинку в Бородянці. Саме такого подарували Прем’єр-міністру Великої Британії Борису Джонсону під час його візиту до Києва. Пан Джонсон був присутній на заході особисто.

«За кошти, зібрані на вечорі Brave Ukraine у Лондоні, буде забезпечено технічне переоснащення Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру, який став хабом для хворих дітей і через який усі ці місяці ми вивозимо маленьких українців на лікування до інших країн», - зазначила дружина Президента.

Читайте також: Джолі пообіцяла Єрмаку, що зробить все можливе для дітей в Україні

Як повідомляв Укрінформ, у берлінському артцентрі Alte Münze 7 - 15 травня експонуватиметься виставка «Захоплений будинок». Вона познайомить європейську аудиторію з творчістю сучасних українських художників, серед яких ті, хто після російського вторгнення 24 лютого 2022 року залишився жити та працювати у зоні бойових дій. Після Берліна виставку покажуть у Парижі, Римі та Амстердамі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-